La penitència de l’alfil. Rafa Melero

La penitència de l’alfil. Rafa Melero

La darrera sessió del club de lectura L’Oliva Negra va tenir un convidat ben especial. Els clubaires van poder compartir tertúlia virtual amb en Rafa Melero, l’autor del llibre que han llegit aquest darrer mes: La penitència de l’alfil.

Club de Lectura L’Oliva Negra
Club de Lectura L’Oliva Negra

Rafa Melero, l’escriptor

Imatge de l'escriptor convidat a l'Oliva Negra, Rafa Melero

Rafa Melero (1972) va néixer a Barcelona, però és un lleidatà d’adopció. No en va, la seva infantesa va transcórrer a la capital del Segrià.

Des del 1995, forma part del cos de Mossos d’Esquadra. Com a agent de la policia autonòmica catalana, ha desenvolupat la seva trajectòria professional dins de la policia judicial. Ha treballat, per exemple, en el grup d’Homicidis i també a Salut Pública.

Melero, apassionat de l’esport, va debutar com a escriptor l’any 2013. Va ser llavors quan va autoeditar-se La ira del Fènix. La novel·la aconseguiria un èxit notable i va ser el primer del títols de la sèrie protagonitzada per l’agent Xavier Masip.

La penitència de l’alfil, el llibre

Coberta de la novel·la La penitència de l'alfil.

La penitència de l’alfil (2015) és el segon volum de la sèrie Xavier Masip. Publicada per l’editorial Alrevés, dins de la col·lecció Crims.cat, la novel·la transcorre entre Barcelona i Madrid.

En aquesta ocasió, el sergent dels Mossos d’Esquadra treballarà en col·laboració amb l’inspector jubilat de la Policia Nacional, Alejandro Arralongo.

Arralongo demana ajut a Masip per tal de descobrir un assassí en sèrie. Actua cada deu anys. De fet, en les dues ocasions anteriors, el 1993 i 2003, el policia nacional no va aconseguir deternir-lo. Ara, al 2013, unint forces entre Masip i Arralongo, l’esperança és posar fi als assassinats i engarjolar el cuplable.

L’any 2016, Rafa Melero va publicar Ful, una nova novel·la policíaca aquest cop, però, des del punt de vista del delinqüent.

Posteriorment, l’any 2017, va veure la llum la tercera novel·la de la sèrie Masip, El secreto está en Sasha.

El passat 2020, Melero publicà la seva, fins ara, darrera novel·la: Efecto colateral. La història té lloc a Lleida igual que Ful.

Imatge de la trobada virtual del Club l’Oliva Negra
Imatge de la trobada virtual del Club l’Oliva Negra
Disponibilitat en els catàlegs:
  • A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, hi podeu agafar en préstecs tots els llibres de Rafa Melero. Feu clic aquí per consultar-ne la disponibilitat.
  • A eBiblio, hi podeu trobar en format digital la novel·la Ful.

Així doncs, ens acomiadem fins a la propera sessió de l’Oliva Negra que tindrà lloc dijous 18 de març. En aquesta ocasió, els clubaires comentaran Balas de plata de l’escriptor Élmer Mendoza.

Funny Girl