El hombre oscuro. Jens Henrik Jensen

El hombre oscuro.  Jens Henrik Jensen

L’autor d’una de les novetats setmanals que trobaràs a la biblioteca Joan Oliva és d’un altre autor nòrdic. En aquest cas es tracta de El Hombre oscuro de Jens Henrik Jensen. Aquesta novel·la és la segona de la sèrie Oxen, la que la inicïa és La primera víctima.

I qui és Oxen?

És el fugitiu més buscat de Dinamarca.

Coberta del llibre i foto de l’autor
Coberta del llibre i foto de l’autor

Niels Oxen és un soldat veterà d’elit que ha decidit amagar la seva identitat després de filtrar una informació sobre la poderosa societat secreta Danehof al director d’un museu. Aquest director apareix mort i a qui atribueixen l’assassinat? A Oxen. Aquest decideix actuar pel seu compte i qui l’ajudarà en la seva actuació clandestina serà Margrethe Franck, una carismàtica agent. Danehof, però, ha ordit una sofisticada trampa.

Oxen se sentía muy satisfecho de sí mismo cuando fue hasta la segunda salida, también para cubrirla. Había tomado otra medida más, y todas juntas debían proporcionarle una protección total y absoluta.

Niels Oxen no confia en ningú. Mai. Ara s’amaga darrere una nova identitat lluny d’un passat que vol oblidar. Però la sinistra societat secreta Danehof està teixint un obscur pla del qual ningú no es pot amagar.

Logo gènere negre

És la lluita contra el poder i els seus abusos. És a dir, la lluita més difícil que hi ha!

Alguien abrió el fuego. Varios disparos a la vez. (…) Oxen le cogió la ametralladora y abrió fuego con ella, justo en la otra dirección. Disparó a toda velocidad, sin apuntar; solo para frenar a sus atacantes y ganar algo de tiempo. Por el rabillo del ojo vio un fogonazo y alcanzó a evitar la siguiente ronda de disparos lanzándose de cabeza al seto, rodando sobre sí mismo y corriendo por el otro lado, a través del campo abierto.

I què se sap de l’autor?

 Jens Herik Jensen va treballar molts anys com a periodista, activitat que compaginava amb la d’escriptor. La seva primera novel·la va ser publicada l’any 1994, però és fins l’any 2012, quan apareix editada la primera novel·la el protagonista de la qual és Oxen, que se’l reconeix i que constitueix la seva octava novel·la. Aquesta sèrie s’ha traduït a molts idiomes i aviat es farà una adaptació cinematogràfica.

Jensen confessa que la violència i la sang no li agrada, però sí la vida clandestina de l’agent secret. Le Carré, Deighton, Ludlum i també escriptors suecs són alguns dels autors que han influït en la seva escriptura.

El llibre a les biblioteques VNG.

Bona lectura amb Oxen. El hombre oscuro de Jens Henrik Jensen, autor que arriba del fred, però no et deixis refredar!

Logo Generalitat - El hombre oscuro.  Jens Henrik Jensen

 

Goldfinch