VOGUE

VOGUE

A les biblioteques no només hi tenim llibres. A hores d’ara, els usuaris habituals saben que també hi poden venir a trobar música, cinema o revistes. Ens fixarem d’ara en endavant en algunes de les publicacions periòdiques que teniu disponibles a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Algunes d’icòniques, d’altres referents en l’àmbit cultural, gastronòmic o científic. Totes, però, igual d’interessants… i disponibles amb el carnet de la biblioteca!

Avui encentem aquesta repassada amb la revista VOGUE

Coberta clàssica de la revista VOGUE

Vogue va tenir la seva gènesi com a diari setmanal, fundat per Arthur Baldwin Turnure,  publicada per primera vegada a Nova York l’any 1892, abans d’esdevenir posteriorment una publicació mensual. L’edició britànica, llançada el 1916, va ser la primera incursió internacional de la marca que ha assolit prop de trenta versions internacionals, de les quals destaca la versió italiana Vogue Italia. Aquesta darrera ha estat considerada la revista de moda més influent del món.

El contingut de la revista s’estructura en cinc seccions principals com són Moda, Gent i Actualitat, Bellesa, Reportatges i Trobades i finalment Living. En totes les edicions, la revista destina, aproximadament, dotze pàgines per destacar els dissenys més brillants de la nova temporada de cada estació amb els millors dissenys de les marques internacionals més destacades a nivell global.

Coberta en blanc i negre de la revista

La redactora Anna Wintour juga amb la sinestèsia per tal de descriure les peces de cada model, aconseguint despertar nous sentiments en els seus lectors/es. La revista no té com a objectiu primordial promocionar els grans dissenyadors i icones de la moda. Simplement ofereix nous vestuaris als seus lectors, que mostren una gran admiració pel que representa la moda.

Entre les fites d’aquesta publicació periòdica mensual no hi ha que el lector compri les mateixes peces preuades que es mostren a les seves pàgines, sinó que quan vagi a una botiga determinada pugui orientar-se a l’hora d’escollir un vestit de còctel o uns pantalons casual, sempre sense perdre la substància única de cada persona i adaptant-se al seu poder adquisitiu.

La revista també al cinema

Pòster de la pel·lícula "El diable es vesteix de Prada"

La revista Vogue va ser portada al cinema amb la comèdia dramàtica El diable es vesteix de Prada (2006), realitzada a partir de la novel·la The Devil Wears Prada i el personatge de Miranda Priestly, que va crear la periodista i escriptora Lauren Weisberge en la seva obra literària.

La història està inspirada en la redactora en cap de la revista, Anna Wintour. Els temps en què l’escriptora va treballar com a la seva assistent li va servir d’inspiració. L’actriu Meryl Streep va interpretar meravellosament Anna, paper quel li va reportar una nominació als Òscars i als Globus d’Or i ,finalment, el premi en els MTV Movie Awards com a villana de l’any.

Tràiler del film

En la realització de la producció cinematogràfica, el seu director Wendy Finerman, es va trobar amb diferents problemes. Per exemple, molts dissenyadors i famosos van evitar aparèixer-hi interpretant-se a ells mateixos per por d’enfadar l’editora Anna Wintour. Tot i això, hi van participar el dissenyador italià Valentino Garavani o models internacionals com Heidi Klum i Gisele  Bündchen.

La història d’una revista de moda
Portades icòniques de Vogue
Disponibilitat en els catàlegs:
  • VOGUE les biblioteques de Vilanova i la Geltrú
  • Llibres de MODA a les biblioteques (Aladí)

Funny Girl