Uneix-te als clubs de lectura…de les biblioteques de Vilanova

Uneix-te als clubs de lectura…de les biblioteques de Vilanova

Som al mes de setembre i els clubs de lectura de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú ja engeguen motors.

Comencen els clubs de lectura a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú ofereix per a la temporada 2020-2021 una àmplia oferta de clubs de lectura per a tots els públics i per a tots els gustos. Des de les biblioteques, també s’hi ofereix la possibilitat de participar en el projecte LiceuBib (club d’escolta d’òpera), al grup de Lectures en veu alta per a persones amb discapacitat visual i a la proposta Llegir el teatre.

Les propostes de clubs de lectura i activitats afins creixen any rere any a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. A tall d’exemple i com a novetat per a la temporada 2020-21, s’hi afegeix la proposta Llegir el teatre: una acció organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya.

Comencem, en primer lloc, per la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Biblioteca Joan Oliva i Milà

La biblioteca Joan Oliva disposa de sis clubs, cinc per a adults i un d’infantil adreçat a nois i noies de 10 a 12 anys. Enguany, com a novetat i com a conseqüència de la Covid19, alguns dels clubs realitzaran les seves trobades a la sala noble de la Casa Olivella, per tal de garantir les mesures de seguretat dels seus participants.

Club de Lectura La Crisàlide

A càrrec de l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué. Les trobades tenen lloc un dimecres al mes i la data d’inici serà el dimecres 14 d’octubre a les 17.30h. En aquesta trobada s’hi comptarà amb la presència de l’escriptor Jordi Lara, que comentarà el seu llibre Sis nits d’agost.

Club de Lectura L’Oliva Negra

Aquest club de Gènere Negre té com a novetat el conductor, que serà Xavier Borrell, especialista en el gènere. Els membres del club es troben un dijous al mes i la data d’inici serà el dijous 15 d’octubre a les 17.30h.

Club de Lectura Infantil Llibr@venturers

A càrrec de Fanny Guinart, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. S’adreça a nois i noies de 10 a 12 anys. Aquest club es troba un dissabte al mes i la data d’inici serà el 7 de novembre a les 16.30h.

Club de Lectura en Francès

Aquest club està dirigit a persones amb un nivell intermig-alt de llengua francesa. Les sessions són a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16.30 h i la primera sessió tindrà lloc el dia 20 d’octubre.

Club de Lectura Fàcil en Francès

A càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, aquest club va dirigit a persones amb un nivell inicial de francès. Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16.30 h i la primera sessió tindrà lloc el dia 13 d’octubre.

Club de Lectura Fàcil en Català

Lourdes Escrigas, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, condueix les sessions d’aquest club. L’activitat es porta a terme en col·laboració amb el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú i la primera sessió serà el dia 2 de novembre a les 16.30h.

Així doncs, aquests són els clubs que ofereix la Joan Oliva.

Seguim, en segon lloc, amb la biblioteca Armand Cardona Torrandell:

Biblioteca Armand Cardona Torrandell

La biblioteca Armand Cardona ofereix quatre clubs de lectura: Adults, Anglès, Ciència-ficció i, enguany com a novetat, Llegir el teatre. Com a conseqüència de la Covid19, les trobades es realitzaran a la Sala d’Actes de la biblioteca, per tal de garantir la seguretat dels participants. A més a més, es manté la proposta del grup de Lectures en veu alta per a persones amb discapacitat visual.

NOVETAT – Llegir el teatre

A càrrec de Josep Ma. Teixell, dramaturg. És una proposta que s’adreça a les persones que els agrada el teatre. El club es troba un dijous al mes a les 18.00h i la primera trobada, informativa, tindrà lloc dijous 15 d’octubre.

Club de Lectura d’Adults

La conductora del club és l’escriptora vilanovina Mercè Foradada. El club es troba un dissabte al mes a les 17.30h i la primera trobada serà dissabte 26 de setembre.

Club de Lectura en Anglès

A càrrec de Susanna Garcia-Prieto, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG. L’activitat s’adreça a joves i adults que vulguin practicar la lectura en anglès amb un nivell d’Intermediate. Les trobades són un dissabte al mes i s’inicien el dissabte 24 d’octubre a les 16.00h.

Club de Lectura de Ciència-Ficció

Victòria Ortiz, especialista en el gènere, n’és la conductora. El club es troba un dilluns al mes a les 18.30h i la seva primera trobada serà dilluns 14 de setembre. Les inscripcions estan obertes a la biblioteca o mitjançant el formulari corresponent.

Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual

Diverses persones col·laboradores amb la biblioteca seran les encarregades de llegir en veu alta relats curts per gaudir de la literatura a través de l’escolta. Les trobades són mensuals i s’hi reuniran per primer cop aquest curs dissabte 24 d’octubre a les 17.15h. En col·laboració amb l’ONCE de Vilanova i la Geltrú.

LiceuBib

Paral·lelament, també s’estrena una nova temporada del LiceuBib a càrrec d’Isabel Pla, música i professora de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Acció pensada per conèixer les obres que es representaran al Gran Teatre del Liceu al llarg de la temporada 2020/21. La primera xerrada (Don Giovanni, de Mozart) tindrà lloc el divendres 23 d’octubre a les 18.00h a la biblioteca Armand Cardona. Organitza: Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Col·labora: Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Petit Liceu

A més a més, els nens i nenes de Vilanova i la Geltrú enguany podran participar al Petit Liceu, una oportunitat ideal per apropar els menuts de la casa al món de l’òpera. La primera trobada serà el dissabte 7 de novembre a les 12.00h a la biblioteca Armand Cardona i els participants també podran gaudir d’una visita a una funció en directe al Gran Teatre del Liceu.

Aquests són, per tant, els clubs de lectura que ofereix la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

La major part d’aquestes activitats inicien les inscripcions avui, 16 de setembre. Els interessats a participar-hi s’hi han d’inscriure a la biblioteca corresponent o mitjançant el formulari habilitat per als clubs d’Anglès, Ciència-ficció i Llegir el teatre. Recordeu que les places són limitades, així que no les deixeu escapar!.

Us hi esperem!

Funny Girl