Nunca fuimos héroes. Fernando Benzo

Nunca fuimos héroes. Fernando Benzo

“Gabo le vió a través del ventanal del bar. […] Su corazón empezó a palpitar más fuerte. Primero sintió los latidos en el pecho, luego le subieron al cuello y finalmente se dispararon en sus sienes, donde retumbaron como el picoteo de un martillo.”

Aquesta setmana la bíblio et proposa Nunca fuimos héroes de Fernando Benzo. És una novel·la policíaca que apassiona, amb un ritme i una intriga creixent. Al mateix temps, s’hi troba una reflexió profunda dels últims quaranta anys de la història d’Espanya, amb el terrorisme com a tema principal a resoldre.

Gabo, personatge principal, és un comissari de policia ja retirat que ha dedicat tota la seva carrera professional a la lluita contra el terrorisme.

Quan els serveis d’intel·ligència espanyols descobreixen que el terrorista ha tornat a Madrid, el comissari general d’informació demana a Gabo que esbrini extraoficialment el motiu del seu retorn.

I qui és el terrorista?

Harri és un terrorista que ha passat els últims vint anys a Colòmbia després d’aconseguir escapar-se.

logo gènere negre - Nunca fuimos héroes. Fernando Benzo

Malgrat que Gabo s’havia promès mantenir-se allunyat de la seva antiga vida, la fixació per detenir Harri i saldar comptes pendents amb Harri, l’arrossega a iniciar una investigació amb la qual es creuarà amb les xarxes internacionals de narcotràfic, el crim organitzat, el jihadisme i l’obscur món dels confidents.

El policía, atrapat en una vigilància obsessiva, establirà una pertorbadora relació personal amb el terrorista, el qual li reviura un passat del qual ha volgut fugir. Les velles ferides es reobriran. La frustració dels atemptats, la tensió de les operacions, els companys que es van quedar en el camí, els anys de guerra bruta i una història d’amor mai oblidada retornaran a la seva memòria.

Qui l’acompanya en la investigació?

Estela, una jove inspectora d’estupefaents, ajudarà Gabo en la recerca, conscients que el temps per a impedir que Harri faci un nou crim s’està acabant.

portada nunca fuimos heroes fernando benzo 201911041554 - Nunca fuimos héroes. Fernando Benzo

Fernando Benzo, l’autor d’aquesta història, exsecretari d’estat de cultura del govern espanyol i que va estar treballant durant un temps en el ministeri d’Interior, coneix molt bé el treball dels policies. Els personatges es nodreixen de vivències de testimonis reals.

Altres novel·les de gènere policíac de Benzo:

Si cliques ací, pots llegir les trenta primeres pàgines.

Logo Generalitat 1 - Nunca fuimos héroes. Fernando Benzo

Goldfinch