El secreto del olmo. Tana French

El secreto del olmo. Tana French
secreto del olmo - El secreto del olmo. Tana French

La novetat que t’oferim aquesta setmana és de Tana French, de la qual tenim quatre novel·les més a la biblioteca. En aquest cas és l’última que s’ha editat El secreto del olmo.

A El secreto del olmo, el personatge principal és en Toby.

I qui és en Toby? És un jove que viu a Dublín, no té gaire problemes a la seva vida. Una nit surt de festa amb els seus amics per celebrar que un problema a la feina s’ha resolt favorablement.

Però quan torna a casa i ja està descansant, què passa?

Uns lladres han accedit a la seva llar, el peguen fins deixar-lo quasi mort. Encara que s’ha salvat, les lesions que ha patit repercutiran en el seu futur. La primera cosa que fa és marxar fora de la capital i anar a viure amb la seva nòvia, la Melissa, a casa d’un oncle que està malalt.
Aquest canvi li portarà calma i bons records de la infantesa i de l’adolescència.

Però, un dia…durant una festa familiar descobreixen un crani al jardí. A partir d’aquest moment en Toby dubtarà del seu passat i de qui veritablement és.

logo blog genere negre AMB LLETRES - El secreto del olmo. Tana French

‘Por alguna razón parecía imposible decir nada sobre el cráneo. Tenía la sensación de que había mil preguntas que plantear y puntos de vista que discutir, pero no conseguía concretar ninguno, y cuanto más tiempo pasaba, más inasible me parecía todo y más se me antojaba un sueño, como si lleváramos toda la vida en esa habitación y nunca fuéramos a salir.’

El final, et deixem que el descobreixis tu…!

Pel que fa l’estil de la novel·la, cal dir que la primera meitat està farcida de diàlegs entre el personatge principal, en Toby, i d’altres de secundaris com són els amics, els companys de treball i els familiars.

Narrat en primera persona, permet veure com són la resta de personatges i el suspens i el misteri que es trena al voltant d’en Toby.

‘Mi prima lo miró desde el otro lado de la mesa de centro. Tenía las mangas del jersey bajadas hasta las yemas de los dedos y la copa cogida con las dos manos, como si fuera una taza de té.
Con la luz de la chimenea la escena entera parecía de lo más acogedora e idílica: el adamascado rojo y gastado de los sillones resplandeciendo con la luz, unos titileos cálidos reflejándose en el cubo de cobre abollado de las ascuas y haciendo que los viejos grabados se removieran y se ondearan.’

Altres llibres de la Tana French a les biblioteques:

En piel ajena, 2011
Faithful Place, 2013
No hay lugar seguro, 2014
El lugar de los secretos, 2015

Tana French és dels Estats Units d’Amèrica, però es va traslladar a Irlanda fa molts anys. És per aquesta raó que els espais que ocupen les seves novel·les són irlandesos.

El llibre a les biblioteques VNG.

Goldfinch