Cinema en sèrie: Westworld

91p-PgMrVQL._SY445_Qui va matar Laura Palmer? Quina és la combinació guanyadora a Lost?. Qui diu “Si intentas matar al rey, no falles”? A quina hora rep la doctora Melfi? Recordes la melodia que xiula Omar Little? Si en una frase dius quatre paraulotes, de quin psicòpata ets germana? Estimes o odies Sookie Stackhouse? Quina doctora té per sobrenom un número de mala sort? Com es diu Don Draper en realitat?

Si sabeu la resposta a totes aquestes preguntes, és que us agraden les sèries tant com a nosaltres!

Aquesta setmana trobareu a la secció de novetats la primera temporada de Westworld, una sèrie de televisió del gènere de ciència-ficció creada i desenvolupada per Jonathan Nolan i Lisa Joy per a la cadena de televisió americana HBO.

Es basa en la pel·lícula homònima de 1973, escrita i dirigida pel novel·lista nord-americà Michael Crichton.

El primer episodi es va estrenar el 2 d’octubre del 2016 i actualment consta de dues temporades i ja s’ha confirmat una tercera.

En un futur no especificat, Westworld, un dels sis parcs temàtics posseïts i operats per Delos Inc., dirigida pel Doctor Robert Ford (Anthony Hopkins). Les instal·lacions compten amb androides l’aparença física de les quals és humana, i gràcies a ells els visitants poden introduir-se en qualsevol mena de fantasia per molt fosca que sigui.

Els amfitrions segueixen un conjunt predefinit de narratives entrellaçades, però tenen la capacitat de desviar-se d’aquestes narratives en funció de les interaccions que tenen amb els visitants.

Els amfitrions repeteixen la seva narrativa de nou cada dia —havent esborrat els seus records del dia anterior— fins que són reutilitzats o guardats per al seu ús en altres narracions. Per garantir la seguretat dels visitants, els amfitrions no poden danyar cap forma de vida. Això permet als visitants una llibertat gairebé il·limitada per participar sense rebre cap càstig en qualsevol activitat que triïn amb els amfitrions, incloent la violació i l’assassinat entre altres.

dolores-waking-up-westworld-episode-three

El personal està ubicat en un centre de control anomenat “La Mesa”, connectat al parc a través d’instal·lacions subterrànies, i supervisa les operacions diàries, desenvolupa noves narratives i repara els amfitrions segons sigui necessari.

No obstant això, entorn del parc giren multitud de misteris, així com la possibilitat -a priori- que aquests androides o ‘amfitrions’ cobrin consciència i comencin a exercir el seu lliure albir. En principi, la seguretat del parc no pot permetre que això ocorri, però els secrets i interessos dels membres fundadors de Delos Inc. podrien anar molt més lluny i tenir un doble objectiu.

Us deixem amb el tràiler de la primera temporada.

Súper 8