Elisabet Raspall Quintet. Vital

“Per a mi és Vital: de suma importància, la meva vida, la meva activitat, meu instint, la meva força… seguir creant, animada i optimista, amb il·lusió… seguir compartint emocions, amistat i música amb els músics, i amb el públic i seguidors, moments únics i irrepetibles on assaborim tots plegats la màgia amorosa i única de la Música, la màgia de viure i compartir!!.” Elisabet Raspall

vitalAquest divendres 26 de maig a les nou del vespre la pianista vilanovina Elisabeth Raspall presenta el seu nou disc, “Vital” (Raspall Records RR005), en el vintè aniversari del seu primer disc, Triangles (Fresh Sound New Talent, 1997) a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

Vital és un projecte que ha estat enregistrat el juliol del 2016, en formació de quintet. L’onzè treball de la seva discografia pròpia amb música original. Eficàcia comunicativa, elegància i creativitat amb sabor mediterrani i influències brasileres són presents en el darrer treball de la pianista i compositora. Un jazz que es pensa i que fa pensar; bell, cristal·lí, humit, melancòlic,…. Aquest és el jazz d’Elisabet Raspall.

Tal i com va dir l’actor Pep Tosar —de qui la pianista va posar música al seu espectacle sobre Txèkhov—, Elisabet Raspall sempre ha tingut el que creu que és principal en un músic: personalitat, un so i un caràcter musical reconeixible entre la resta. La vitalitat que transmet en els seus temes et donen unes ganes de viure que ens arriben a fer sentir que, possiblement, el món encara no està perdut del tot.

A més de Raspall al piano i a la composició, l’acompanyen a l’escenari el saxo tenor i soprano Chris Cheek, el trompeta Benet Palet, el contrabaix Pep Pérez Cucurella, i el bateria Marc Miralta.

Elisabeth Raspall comença a estudiar  música molt jove a Foment Vilanoví. Després d’això, succeeix al  Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on va obtenir el Diploma Professional,Elisabeth i va obtenir el Grau Superior al Taller de Músics de Barcelona. Més tard, als EUA, amb una beca, va estudiar música contemporània al Berklee College of Music, on es va graduar en Música Professional, i assistit a nombrosos seminaris de jazz a Barcelona, al Seminari Internacional d’Escoles de Jazz a Dublín, i en diferents festivals de jazz.

Ha estudiat amb Tete Montoliu, Lluís Vidal, Albert Bover, Iñaki Salvador, Álvaro, Fred Hersch, Barry Harris, George Cables, Zé Eduardo, Jean-Pierre Dupuy, Silvia Goes i altres … Va treballar en diferents títols en diferents canals de televisió a Espanya, i obres de teatre. Raspall combina la activitat professional amb l’ensenyament. Actualment ella està treballant com a pianista a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Es va convertir en una pianista molt buscada en l’escena musical a Barcelona. Podem trobar-la amb el cantant Errol Woiski, en Diferents bandes de música com Diego Brothers, o amb la seva pròpia banda, on queda ben reflectit la seva capacitat creativa, tocant les seves pròpies composicions, sota diferents influències. Elisabeth ha gravat 11 CDs amb les seves pròpies composicions originals i altres com una col·laboració. També ha guanyar diversos premis concedits per la Associació de Músics de Jazz de Catalunya, i per Ràdio 4, RNE a Catalunya.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat trobareu tots aquests treballs d’Elisabeth Raspall.

Spro_3