‘100 pelis de adultos para ver con niños’

La novetat de cinema que presentem aquesta setmana és un llibre que de ben segur molts pares agrairan, doncs aportarà una nova i fresca visió del que pot suposar l’experiència de compartir el cinema amb els nostres fills. Es tracta del llibre 100 pelis de adultos para ver con niños de Noelia Terrer i Carlos Rubio.

100 pelis de adultos para ver con niñosEl llibre neix amb la voluntat, per part dels autors, de compartir les seves experiències, amb el visionat d’alguns dels films més coneguts per tots, amb la seva filla. No té per objectiu referenciar els millors títols, si no els que ells creuen més oportuns per veure en companyia dels més petits, tot considerant que d’aquesta experiència es podrà treure un bon profit a nivell familiar.

Cada pel·lícula ve acompanyada d’una fitxa tècnica i d’una petita explicació sobre alguna d’aquestes experiències; des de clàssics del cinema, passant per inoblidables títols dels 80, fins a descobertes més recents, tota aquesta selecció només té la pretensió d’ajudar a gaudir del cinema en companyia, participant i compartint l’educació dels infants.

Noelia Terrer i Carlos Rubio, varen créixer a Valencia. Ella estudià publicitat i ell treballava en un estudi de disseny, i en l’actualitat són parella. Després de viure a Barcelona, el naixement de la seva filla els hi va fer replantejar-se la vida tornant a València, on simultaniegen la feina de publicistes amb una botiga de coses per a bebès. El llibre que avui comentem és fruit d’aquesta intensa vida creativa.

En paraules dels propis autors, la intenció d’aquest llibre és clara: “al final, del que es tracta es d’ampliar les possibilitats. Que ens adonem que tenir fills no vol dir que haguem de viure envoltats de globus i pallassos. A casa hi ha nens, però també hi ha adults. Cada un amb les seves necessitats. El que proposem és no quedar-nos sempre al terme mig ‘familiar’, si no agafar d’aquí i d’allà, també dels extrems, i enriquir de veritat la vida en família”.

En qualsevol cas, i deixant de banda altres consideracions, una excel·lent oportunitat per tornar a veure pel·lícules mítiques i entranyables per la majoria com són les que us proposem a continuació i que només representen una petita mostra del que trobareu en aquest llibre:

Totes aquestes i la majoria de les que surten al llibre les trobareu a les Biblioteques de VNG!!

Spro_3