“Quan encara no sabíem res” de Josep Maria Miró Coromina

Quan encara no sabíem res“Una dona es prepara per una cita important, un administratiu està a punt d’iniciar la seva cursa diària, un funcionari matina més que els altres dies, un marit s’aixeca sigil·losament, un vagabund fuig del tren on viu…” Un simple canvi de recorregut, un creuament fortuït, un xoc accidental o un nou plantejament de la rutina habitual faran que la vida d’aquest sis personatges prengui un rumb inesperat en l’obra Quan encara no sabíem res de Miró Coromina.

Crear un drama coral no és pas una tasca senzilla: compaginar les entrades dels diversos actors, aconseguir que la informació arribi a l’espectador en el moment precís, treballar l’imaginari escenogràfic perquè ens mostri també un missatge… Quan encara no sabíem res al TantarantanaI si a més els personatges que hi intervenen han de visionar el seu futur, la feina es complica abastament. Però malgrat les dificultats, això és el que pretén en Josep Maria Miró en aquest text.

L’obra critica la quotidianitat i l’avorriment que sovint ens aclapara, un tedi que ens duu a mirar egoistament el nostre dia a dia. Però també ens mostra com poden encreuar-se sis vides ben diferents i, sobretot, com un fet fortuït les pot capgirar vers un final inesperat que, de ben segur, els personatges han estat incapaços de preveure i visionar.

Josep Maria Mirò CorominaJosep Maria Miró Coromina va néixer a Vic el 1977. Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre, en Periodisme per la UAB i doctorat en literatura catalana. A banda de la present obra és autor de 360″, Les dones de Caïn, Per molts anys, fill, o L’esvoranc.

Ha obtingut els premis teatrals 50 Crèdit andorrà, Ramon Vinyes, Evarist Garcia, Boira i Marquès de Bradomín. Ha treballat al Teatre Romea, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta i al Teatre Nacional de Catalunya amb noms com Xavier Albertí, Toni Casares, Sol Picó, Lluïsa Cunillé, Narcís Comadira o Josep Maria Benet i Jornet. Com a periodista, ha treballat a RNE-R4, COM Ràdio, Ràdio Sant Cugat i El 9 Nou.

El Club de Lectura de Teatre de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dia 10 de desembre a les 17h i comptarem amb l’assitència de l’autor. Esteu convidats a participar-hi!

Spro_3