Mondo Cane de Mike Patton

Mondo CaneLa darrera excentricitat musical d’en Mike Patton, polifacètic líder del grup de metal dels ’90 Faith No More, ara tornats a reunir en una gira mundial que el passat juliol els va portar a actuar a Madrid i Bilbao, es titula Mondo Cane.

En Patton ha agafat en préstec el nom Mondo cane d’una pel·lícula documental realitzada l’any 1962 a Itàlia i que narra una sèrie de viatges per cultures exòtiques d’arreu del món i que va ser la pionera d’un nou gènere cinematogràfic anomenat “mondo”, món en italià.

L’àlbum ha estat editat al mes de maig per Ipecac Recordings, la pròpia discogràfica del cantant, i hi podem trobar fins a onze versions de clàssics de la cançó melòdica italiana dels anys ’50 i ’60 on la veu d’en Mike Patton es acompanyada per una orquestra de més de 65 músics.

De tots aquests músics cal destacar el trompetista napolità Roy Paci.

Entre les cançons podem trobar versions d’artistes com Gino Paoli, Mina, Ennio Morricone, Giani Morandi, Ornella Vanoni o Fred Buscaglione.Mike Patton

En Mike Patton va trobar la inspiració per aquest durant l’època que viure a Itàlia amb la seva dona, moment on va quedar fascinat per la música popular d’aquest país.

No va ser fins l’any 2007, però, que finalment va poder reunir tots aquests músics en una sèrie de concerts per ciutats italianes, que va repetir l’any 2008 a altres indrets d’Europa. Aquest any 2010, aprofitant el descans a la seva gira amb Faith No More, ha tornat a actuar al vell continent. En directe podem gaudir de fins a 23 cançons, incloses les que podem trobar a l’àlbum.

Us deixem amb la versió d’en Patton del clàssic Ore d’amore de Fred Bongusto, interpretada durant el concert de Mondo Cane a Amsterdam l’any 2008. Si us quedeu amb ganes de més, no dubteu a venir a buscar el disc a la Biblioteca.

Súper 8