En la cama de Matías Bize

Dos joves desconeguts (Bruno i Daniela) tenen una intensa trobada sexual en el llit d’un motel. Mai es tornaran a veure. A poc a poc obriran el seu passat i la seva intimitat. Acabaran coneixent-se. L’amor entre ambdós podrà canviar el sentit de les seves vides per a sempre.

En la camaSota aquesta premissa va plantejar l’autor xilè Matías Bize el seu film En la cama, que va estrenar el 2005. Què passa després del sexe? Què succeeix quan es creua la línia que separa el sexe esporàdic de la confiança sentimental? No hi ha romanticisme barat en la pel·lícula de Bize i sí sinceritat en el guió i bon treball en els actors, als quals se’ls va convidar a improvisar. 

Va aconseguir vuit premis, entre els quals destaquen quatre en el Festival de Cinema de la Habana, el Premi Goya a millor pel·lícula estrangera de parla hispana o l’Espiga d’Or en la Seminci de Valladolid. A més Tamzin Townsend ha fet una adaptació teatral de la mateixa pel·lícula.Matías Bize

Amb Matías Bize, nascut a Santiago de Xile el 1979, estem davant d’un autor que aposta per l’experimentació per treure suc a les seves històries. Es va estrenar en el món de la direcció amb el llargmetratge Sábado, film que va participar a diferents festivals d’arreu del món, amb varis premis i una excel·lent acollida per part de la crítica. La seva última pel·lícula estrenada ha estat Lo bueno de llorar, l’any 2006, i actualment està treballant en el seu proper film: La vida de los peces.

Spro_3