La Carpa i el Porró

La Carpa i el Porró
taller carpa i el porró - La Carpa i el Porró

imatge carpes taller - La Carpa i el Porró

Ara fa pocs dies, l’equip de tallers de la biblioteca Joan Oliva va desplegar tot el seu material per dur a terme, per quart any consecutiu, un taller de Festa Major a la Plaça de la Vila. Hi estaven convidats tots els nens i nenes d’entre 3 i 8 anys que hi vulguessin participar.

Després d’haver fet dracs, gegants i mulasses els anys anteriors, enguany el motiu de la nostra manualitat ha estat la Carpa i el Porró.

Si no vau poder venir, però us ve de gust fer aquesta manualitat tan divertida vosaltres mateixos, ara us explicarem com fer-la.

Material

Carpa:

  • 1 plat i mig de cartró de color taronja de 20-22 cm de diàmetre aproximadament. També podem fer servir plats de color blanc i els pintem amb ceres de colors
  • 4 càpsules de magdalenes de colors
  • 1 trosset de goma eva de color blanc de 6×5 cm aproximadament (per a l’ull)
  • 1 trosset de goma eva de color negre de 3×3 cm aproximadament (per a l’ull)
  • Silicona líquida
  • Tisores

Porró:

  • 1 trosset de goma eva de color verd de 12×13 cm aproximadament
  • Ceres de colors
  • Tisores

Pas a pas

Carpa:

1. Per fer la carpa, necessitem 1 plat i mig: 1 de sencer i un altre per la meitat. Primer de tot, retallarem una secció triangular del plat sencer per fer la boca de la nostra carpa. Aquesta peça triangular serà una de les aletes del peix. Amb l’altre mig plat, retallarem dues peces triangulars més que seran les altres dues aletes. En total, la nostra carpa tindrà 3 aletes: a dalt, a baix i darrere.

imatge carpa plat - La Carpa i el Porró

2. A continuació, agafarem les càpsules de magdalena i les retallarem a trossets (nosaltres vam retallar cada càpsula en 4 trossos).

3. Per fer l’ull, retallarem una peça rodona de goma eva blanca i una de goma eva negra, una mica més petita. Enganxarem la peça negra sobre la blanca amb una mica de silicona. Un cop fet l’ull, l’enganxarem sobre el plat.

4. Amb els trossets de les càpsules de magdalena, farem les escates de la carpa. Les enganxarem sobre el plat, tal com veieu a la fotografia.

5. Per acabar, agafarem les 3 aletes i les enganxarem per la part posterior del plat amb una miqueta de silicona i ja tenim acabada la nostra carpa.

Porró:

1. Per fer el porró, haurem de dibuixar-ne la silueta d’un sobre un trosset de goma eva (nosaltres en vam fer servir de color verd).

imatge porró - La Carpa i el Porró

2. Un cop retallat, pots acabar de decorar el porró amb ceres de colors.

Us deixem amb algunes imatges del taller!

imatge taller carpa scaled - La Carpa i el Porró

imatge superior plaça - La Carpa i el Porró

imatge taller scaled - La Carpa i el Porró

imatge taller festa major scaled - La Carpa i el Porró

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl