Fake over

Fake over

Fake over és la novetat del mes de novembre de la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Què són les fake over? Qui les crea? I, sobretot, amb quin propòsit? A les xarxes socials trobem diàriament imatges i vídeos manipulats, teories de la conspiració, deepfakes i bots que ens la intenten jugar.

Fake Over - Editorial Flamboyant

Per si no fos prou, podem ser-ne còmplices sense saber-ho i contribuir al caos de la desinformació, perquè ens manquen les eines necessàries per verificar què és cert i què és mentida.

Fake Over - Editorial Flamboyant

Un manual entretingut i rigorós per aprendre a verificar la informació i convertir-nos en autèntics caçadors de mentides.

Els autors

Nereida Carrillo és doctora en Comunicació i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona , periodista, investigadora i docent.

Saber verificar digitalmente es hoy una necesidad ciudadana”

Ha impulsat Learn to Check, un projecte educatiu en obert que ensenya a verificar i promou l’esperit crític per combatre les fake news.

Alberto Montt és un il·lustrador xilè nascut a Quito que durant anys ha publicat vinyetes al blog Dosis Diarias i ha treballat com a il.lustrador per a moltes editorials, agències publicitàries i revistes de Colòmbia, l’Argentina, Perú, Veneçuela, Xile i Espanya.

Curso online - Ilustración de personajes con estilo (Alberto Montt) |  Domestika

A més, des del 2016 fa monòlegs còmics il·lustrats amb el dibuixant Liniers, en els quals combinen la passió pel dibuix amb la passió per l’humor.

Fake over està editat per l’Editorial Flamboyant i és una gentilesa de Llibreria La Mulassa.

Aayla Green