Línia de les experiències del concurs Puja al tren

Línia de les experiències del concurs Puja al tren

Continuem el nostre viatge per aquest concurs tan entretingut de Puja al tren. Avui viatjarem per la línia de les experiències.

I quantes estacions té aquest trajecte? En té 10.

Línia de les experiències
Línia de les experiències

La primera és Capitana Rosalie de Thimothée de Fombelle

La història se situa a l’hivern de 1917. La Rosalie té cinc anys i és una capitana amb una missió molt secreta: aprendre a llegir. La mare li llegeix en veu alta les cartes que el pare els envia des del front. Però a mesura que la missió avança, la Rosalie comença a desxifrar lletres, paraules, frases, fins que arriba el dia que és capaç de llegir tota sola. Llavors descobrirà la veritat sobre la guerra i les seves conseqüències.

La segona, ¡Sonríe! de Raina Telgemeier

En aquesta novel·la gràfica trobem una nena, la Raina que només vol una cosa: ser normal. Però una nit, després d’una reunió dels scouts (exploradors) es trenca les dents del davant. Els mesos que seguiran seran una tortura per a la Raina. L’hauran d’operar, s’haurà de posar bràquets metal·lics… fins i tot, s’haurà de posar un casc i dents falses. Però no s’acaba aquí el drama, haurà de sobreviure a un terratrèmol, els primers amors i la desil·lusió de tenir uns amics que no en són tant.

Seguim amb la tercera,

El noi de l’última fila d’Onjali Q. Raúj

Ahmet arriba a l’escola i l’asseuen a la cadira buida de l’última fila. És un nen de nou anys, però sembla raret: no parla mai, ni riu, ni li agraden els polos de llimona. Però el cas és que Ahmet no és raret, és un refugiat que s’ha escapat d’una guerra de les de veritat: amb bombes i gent dolenta que fa mal als altres. Qui ho explica és un altre nen de la seva classe i que es diu igual: Ahmet.

La quarta, Momo de Jonathan Garnier

La Momo és una nena de cinc anys que viu a casa de la seva àvia en una petita ciutat de la costa amb port. És un personatge absolutament entranyable, que es meravella amb totes les petites coses de la vida.

La cinquena, Els estels de Jacques Goldstyn

En Jacob és un nen jueu i l’Aisha, una nena musulmana que es troben al parc i de seguida descobreixen que comparteixen la mateixa passió per les estrelles. Però els seus pares no volen comprendre-ho… Tan ell com ella han de cuidar els germans petits, però tots dos tenen un immens somni: descobrir els secrets de l’univers.

La sisena, Clara i les ombres d’Andrea Fontana

La Clara ha estat sempre envoltada d’ombres. Són amenaçadores i no li deixen viure una vida normal. Quan, tot d’una, l’un rere l’altre, alguns companys de l’institut comencen a desaparèixer, la Clara i els seus nous amics descobriran que al darrere de les desaparicions hi ha una cosa horrible, una cosa que s’amaga al bosc.

Continuem amb la setena,

El cap als núvols de Bernat Cormand

L’Elies té onze anys i li agrada anar a l’escola. O, més aviat, li agrada anar-hi ara, però altres anys ho ha passat malament i ha hagut d’aguantar mofes i insults d’alguns companys. Aquest curs, però, tot va com una seda: deu ser perquè a l’escola hi ha la Vane, la seva millor amiga i confessora, una nena pigada i alegre que no té por de res. O potser també hi té a veure el Tomàs…

La vuitena, Set claus per obrir els somnis d‘Alfredo Gómez Cerdá

Gianni Rodari, Tomi Ungerer, Astrid Lindgren, Juan Farias, Christine Nöstlinger, Roald Dahl i Gloria Fuertes protagonitzen set relats, un nombre màgic per a tantes d’altres figures essencials en la història de la Literatura Infantil i Juvenil contemporània. Aquest homenatge narratiu d’Alfredo Gómez Cerdà està elaborat amb ingredients que els mateixos personatges van conrear al llarg de la seva trajectòria: fantasia i creativitat.

La novena, Adam i Thomas d’Aharon Appelfeld

Ha esclatat la guerra i la situació al gueto és insostenible. Quan la mare de l’Adam el treu del gueto i el porta al bosc li promet que tornarà aquella mateixa tarda. Al bosc, el noi es troba amb en Thomas, un noi de la seva classe que també s’ha amagat al bosc perquè la seva mare l’hi ha portat. Com que les mares no tornen aquella tarda, els dos nois es comencen a organitzar.

Per acabar amb la desena, Intercanvi amb un anglès de Cristine Nöstlinger

En arribar l’estiu, la mare d’en Ewald decideix que, al seu fill, li vindria molt bé un curset d’estiu a Anglaterra. Gràcies a la col·laboració de la seva germana, l’Ewald aconsegueix lliurar-se del viatge a canvi de rebre un noi anglès d’intercanvi. Però l’arribada d’en Jasper durà moltes sorpreses.

Què us sembla aquesta tria?

Goldfinch