BCNEGRA 2010

BCNEGRA 2010De l’1 fins al 6 de febrer Barcelona es convertirà en la capital del gènere negre en la cinquena edició de BCNegra, el festival literari que, any rere any es va consolidant com una data fonamental en l’agenda negrecriminal i que, en molt poc temps, ha sabut situar-se entre els més destacats d’Europa.

Amb el sector editorial preguntant-se qui omplirà el buit deixat per Stieg Larsson, en els actes de BCNegra més de 65 destacats autors internacionals i espanyols lluitaran per guanyar-se al públic intentant aprofundir en la realitat i recórrer els llocs comuns i les veritats de cartró pedra per revelar totes els resquills de la condició humana. Des dels Estats Units fins a Finlàndia, passant per Dinamarca i Irlanda, els autors i autores tindran a Barcelona un lloc on trobar-se amb els seus lectors i lectores, per tancar així l’acte creatiu que ells mateixos van posar en marxa.

Les taules rodones programades tractaran, entre d’altres temes, la sòrdida realitat que vivim i com la novel·la negra es converteix, en alguns casos, en una forma de crítica més completa a la qual no arriben altres mecanismes de la societat. Aquest any, a més, es commemora el centenari de la CNT, es ret homenatge al desaparegut editor Mario Lacruz i la filmoteca programa un cicle de cinema negre espanyol dels anys 50 i 60.

Jordi Cervera, autor de Serial ChickenUn experiment que conviurà amb la programació convencional és la posada en marxa de la novel·la per entregues Serial Chicken que escriurà el periodista i escriptor Jordi Cervera fins el proper 5 de febrer. Un curiós experiment on la principal sospitosa no és una femme fatal si no una gallina.
Serial Chicken
“He vist molts crims, però cap com aquest. No hi ha res que justifiqui la presència d’una gallina al mig de la ciutat”. Són les primeres paraules del primer microcapítol penjat a Twitter. Jordi Cervera escriurà entre sis i 10 minicapítols diaris d’aquesta història de múltiples assassinats en que la principal sospitosa és una gallina. Però el final no està clar i per ara no passa de presumpta.

La xarxa de microblogs Twitter és la plataforma principal de difusió d’aquesta novel·la, que es podrà llegir en català i castellà en http://twitter.com/bcnegra. El projecte també es desenvoluparà a Facebook, Flickr i Google maps, on el públic podrà seguir les pistes que la “Serial Chicken” anirà deixant per Barcelona.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita