Anne Perry

Anne PerryAnne Perry, de nom autèntic Juliet Marion Hulme, és coneguda com la reina del crim victorià per les seves novel·les de misteri ambientades a l’Anglaterra del segle XIX i protagonitzades per l’inspector Monk. La seva obra s’enfonsa en els problemes socials, ideològics, polítics i en l’ambient cultural de la Gran Bretanya de finals del segle XIX, dotant a més els seus personatges d’una àmplia profunditat que permeten desvelar-nos, en forma magistral, tot el complex univers victorià.

Aquesta prolífica escriptora londinenca és un fenomen de la literatura policíaca tradicional i de tall europeu. Però a diferència d’altres best seller del gènere va més enllà d’una interessant successió de raonaments i investigacions de clàssic estil.

Va néixer a l’any 1938 a la ciutat de Blackheath (Londres) però va passar gran part de la seva infància i adolescència a Nova Zelanda. En la seva joventut va tenir que ingressar a la presó desprès d’una relació amb Pauline Parker que ja no va poder tornar a veure més.

A finals dels anys 70 va començar la seva carrera com a escriptora aconseguint ràpidament l’èxit amb la novel·la Els crims de Carter Street. A partir d’aquí ha publicat una infinitat de novel•les al llarg dels anys fins a les dues darreres publicacions amb els títols Un crimen en Buckingham Palace. i No dormiremos.

 • Entrevista a Anne Perry
 • Llibres

  Els títols que disposa la biblioteca d’aquesta escriptora són:

 • La amenaza de Bedford Square. 2000
 • Los anarquistas de Long Spoon Lane. 2006
 • Ángeles en las tinieblas. 2006
 • Asesino en la oscuridad. 2007
 • El complot de Whitechapel. 2003
 • Esclavos de una obsesión. 2002
 • Marea incierta. 2004
 • La médium de Southampton Row. 2004
 • El misterio de Brunswick Gardens. 2000
 • No dormiremos.2009
 • El peso del cielo. 2005
 • Los secretos de Connaugth Square. 2004
 • Las trincheras del odio. 2008
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Morello