Mary Poppins

004_mAquest proper cap de setmana s’estrena als cinemes El regreso de Mary Poppins, la seqüela de la pel·lícula de Disney de 1964 que, en aquesta ocasió està protagonitzada per la britànica Emily Blunt.

Ara ens trobem a Londres, 30 anys més tard, durant l’era de la gran depressió. Els germans Michael i Jane Banks, han crescut. Ara viuen junts amb els tres fills de Michael i la seva serventa Ellen a Cherry Tree Lane.

Després que el jove sofreixi una dramàtica pèrdua personal, la màgica mainadera Mary Poppins tornarà a entrar en les vides de la família Banks, al costat de l’optimista fanaler Jack, amb el propòsit d’ajudar que la família redescobreixi l’alegria i la fantasia que ara manca a les seves vides.

Mary Poppins utilitzarà les seves habilitats màgiques úniques per a portar-los a un nou món acolorit ple de personatges peculiars com la seva excèntrica cosina Topsy.

PL-TRAVERS3Pamela Lyndon Travers, més coneguda com a P.L.Travers és l’autora de les aventures d’aquesta fantàstica mainadera.

Travers va ser una escriptora, actriu i periodista australiana. L’any 1924 es traslladà a Anglaterra i uns anys més tard va començar a escriure la seva sèrie de novel·les infantils sobre aquesta mística i màgica mainadera.

Publicat a Londres en 1934, Mary Poppins va ser el primer èxit literari de Travers. Li van seguir una sèrie de cinc seqüeles (l’última en 1988), així com altres novel·les, col·leccions de poesia i obres de no ficció.

Walt Disney va empaitar Travers durant molts anys per poder adaptar les seves novel·les al cinema, que eren les favorites de les seves filles petites. L’autora va cedir finalment els drets i el 1964 es va estrenar la pel·lícula musical que tots coneixem, protagonitzada per Julie Andrews i Dick Van Dyke.

Travers va seguir el procés d’adaptació de molt a prop i va quedar molt decebuda amb el resultat. No volia que la pel·lícula tingués animació, no aprovava les cançons, no li agradava que Poppins tingués una relació amb un netejador xemeneies, no volia incloure paraules nord-americanes, ni als protagonistes seleccionats.

81wEvqFAW-L 71kQWGHjx0L

Els llibres de Travers són més foscos i una mica cruels, tot el contrari que la pel·lícula. I la raó per la qual l’autora cuidava amb tanta arpa la sèrie és per la gran similitud que tenia amb la seva vida. Encara que Travers assegura que no està basada en la seva infància, admet que hi ha moltes característiques que coincideixen entre els personatges i els seus familiars.

La mateixa Mary Poppins està inspirada en la seva tieta Helen Morehead, que la va adoptar a ella i a les seves germanes després que la seva mare s’intentés suïcidar. Al documental de la BBC ‘The secret life of Mary Poppins’, es diu que la tieta era disciplinada i manaire i que sempre portava un paraigua amb un cap de lloro.

Com era d’imaginar, la relació entre l’autora i el productor va acabar molt malament. Aquesta història va ser recreada per John Lee Hancok a la pel·lícula Al encuentro de Mr.Banks (2013) on Emma Thomposon interpretava a P.L.Travers i Tom Hanks a Walt Disney.

Així doncs, no sabem que en pensaria Travers d’aquesta nova adaptació de les seves novel·les.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8