Curiosity. La història d’un robot de Mart, la novetat del mes de novembre de la Sala Infantil.

Curiosity portada “Soc un robot de Mart. Soc un rover, un vehicle robot, construït per explorar indrets remots: llocs massa llunyans o massa perillosos perquè hi vagin humans.Com vaig arribar fins aquí? Per què m’hi van enviar? Aquesta és la meva història”. Així comença aquest llibre de coneixements amb format d’àlbum il·lustrat, publicat per l’Editorial Flamboyant.

Curiosity és un vehicle robot per explorar Mart que ha rodat pels deserts del planeta vermell buscant pistes per determinar el clima i la geologia de Mart, per preparar l’exploració humana del planeta i per resoldre un dels grans misteris de la ciència: hi ha hagut mai vida a Mart? Sabeu que el viatge en coet a Mart pot ser de més de 560.000.000 de quilòmetres? Sabeu que no tenim cap manera eficaç d’enviar humans a Mart, ja que viatge duraria com a mínim sis mesos, i tampoc tenim cap manera de de fer-los tornar? Sabeu que Mart és dues-centes vegades més lluny que la Lluna i que és un entorn inhòspit? Sabeu que l’Agència Nacional per a l’Aeronàutica i l’Espai dels Estats Units, NASA, va tenir la idea de construir rovers?

Descobreix la història darrere de la missió a Mart més ambiciosa que s’ha dut a terme fins ara, amb il·lustracions extraordinàries i diagrames fascinants, el robot ens acompanya en el viatge del laboratori a Mart, per ensenyar-nos fins a on ens ha portat la curiositat humana, i com ens podria portar encara molt més lluny…

Tal i com diu Clara Ma, la nena de dotze anys de Kansas que va enviar la proposta guanyadora per tal d’escollir el nom del rover, “La curiositat és la passió que ens impulsa en la nostra vida quotidiana. Ens hem convertit en exploradors i científics per la nostra necessitat de fer preguntes, de rumiar. Mai no sabrem tot el que hi ha per saber, però amb la nostra curiositat ardent, hem après molt.” Markus Motum

Markus Motum, d’origen noruec i anglès, és l’autor i il·lustrador de Curiosity. Actualment viu a Anglaterra. Li agrada crear llibres il·lustrats de gran format que generin fascinació en els lectors.

Trobareu més documents publicats per l’Editorial Flamboynat disponibles a Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat clicant aquí.

Spro_3