Sèries de TV basades en llibres

walking dead true blood sherlock sexo en NYC quarry olive leftovers GOT cronicas boardwalk blak sails big band of brothers e1531215132122 209x300 - Sèries de TV basades en llibres 22.11.63

Ja som a l’estiu, època de vacances, o si més no, una època on estem més relaxats i tenim més temps per dedicar-nos a llegir o mirar aquelles sèries de televisió que tenim pendents.

La literatura ha estat sempre font d’inspiració per la ficció cinematogràfica o televisiva. Als ’80 ja es van realitzar adaptacions de clàssics de la literatura espanyola en versió seriada com Fortunata y Jacinta de Benito Perez Galdós o Los gozos y las sombras de Gonzalo Torrente Ballester.

Amb l’auge de la ficció seriada dels darrers anys, sobretot la que prové dels Estats Units, trobem moltes sèries basades en llibres, no sempre en novel·les, sinó també en llibres històrics o còmics.

Tot seguit us proposem algunes que podreu trobar a les Biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona.

Black Sails
Ambientada a l’edat d’or de la pirateria. L’acció està protagonitzada pel fictici capità Flint, del clàssic L’illa del tresor de Robert Louis Stevenson, l’any 1715, 20 anys abans dels esdeveniments del llibre.

Crónicas vampíricas
La història és centra a la ciutat de Mystic Falls, un lloc ple d’història sobrenatural en el qual una noia anomenada Elena acaba involucrada en un perillós duel entre vampirs. No confondre el títol amb les conegudes novel·les d’Anne Rice, en aquest cas, la sèrie es basa en la saga juvenil ‘The vampire diaries’ de L.J.Smith.

Boardwalk Empire
Un ambiciós polític de Atlantic City juga en tots dos costats de la llei, conspirant amb gangsters i fent créixer el seu negoci durant l’era de la Prohibició. Basada en el llibre Boardwalk empire: el nacimiento, los días de gloria y la corrupción de Atlantic City de Nelson Johnson.

Sexo en Nueva York
Quatre amigues de Nova York narren les seves experiències romàntiques i/o sexuals (o l’absència d’elles) i troben noves formes de gestionar el fet de ser una dona als anys 90. La sèrie està basada en el llibre de la periodista Candace Bushnell, un recull de les seves columnes a The New York Observer. Si afegim que la protagonista, Carrie Bradshaw i l’autora comparteixen els inicials, és fàcil trobar la relació entre elles.

The Leftovers
Tres anys després de la desaparició del 2% de la població en el curs d’un misteriós esdeveniment global, una sèrie de personatges lluiten per seguir endavant amb les seves vides, encara de dol per una tragèdia que no poden d’explicar. Basada en la novel·la del mateix títol de Tom Perrotta.

22.16.63
Adaptació de la novel·la de Stephen King que tracta sobre un professor que viatja al passat per intentar evitar l’assassinat del president John Fitzgerald Kennedy.

Sherlock
Versió modernitzada del clàssic britànic de Sir Arthur Conan Doyle, segueix els passos del famós detectiu i el seu col·lega Watson en el seu treball en el Londres del segle XXI.

Juego de Tronos
Adaptació de la famosa saga de novel·les Canción de hielo y fuego de George R.R.Martin que s’ha convertit en un fenomen de masses. Explica la història de les guerres entre famílies nobles per controlar Ponent mentre l’hereva d’un antic i perillós llinatge de reis planeja el seu retorn.

Olive Kitteridge
És una minisèrie de 2014 de quatre hores de durada basada en la novel·la del mateix nom publicada en 2008 per Elizabeth Strout. Olive Kitteridge és una mestra retirada, misantròpica i estricta però amb bona intenció, que viu als afores del poble fictici de Crosby, Maine. Durant 25 anys, Olive va experimentar problemes de depressió, pesar, gelosia, i fricció amb amics familiars.

Quarry
És una sèrie basada en les novel·les de Max Alan Collins i ens explica la història de Mac Conway, un marine que torna a casa seva a Memphis des de Vietnam el 1972 i es veu rebutjat per aquells que estima. A mesura que lluita per fer front a les seves experiències a la guerra, Conway es veu involucrat amb una xarxa de mafiosos que controla tot el riu Mississipí.

Big Little Lies
Escrita i dirigida per David E. Kelley i inspirada en la novel·la Pequeñas mentiras de Liane Moriarty, Big Little Lies és una joia recent que es va guanyar a la crítica i a l’audiència en el 2017. La novel·la mostra un balanç entre l’humor i temes seriosos com l’abús domèstic mentre segueix la vida de 5 dones que a simple vista no tenien més en comú que un fràgil llaç afectiu.

True Blood
Una innocent cambrera amb l’habilitat de llegir ments s’endinsa en un perillós món sobrenatural quan coneix a Bill, un misteriós cavaller meridional que també és un vampir. Molta sang i molt sexe en aquesta sèrie basada en la sèrie de novel·les de Charlaine Harris, Los misterios de los vampiros del Sur.

Band of brothers
Sèrie produïda per Steven Spielberg i Tom Hanks que es basa en l’obra literària del mateix títol escrita per l’historiador Stephen Ambrose. Aquest estudiós de la Segona Guerra Mundial va explicar les experiències dels membres de la Companyia Easy de la 101 Divisió Aerotransportada de l’Exèrcit dels Estats Units, una de les més conegudes que va combatre en aquest conflicte armat a Europa.

The Walking Dead
Robert Kirkman i Tony Moore són els creadors del còmic Los muertos vivientes, que explica la història dels supervivents humans en un món plagat de zombis. El protagonista és en Rick Grimes, un policia que desperta d’un coma i sense saber per què hi ha zombis pertot arreu, decideix buscar a la seva família. La sèrie porta ja nou temporades i ha donat peu a una precuela, la sèrie Fear the Walking Dead.

Súper 8