75 anys de ‘El Petit Príncep’

9788416310104El Petit Príncep, l’obra més coneguda d’Antoine de Saint-Exupéry, escriptor i aviador, celebra els 75 anys de la seva publicació.

L’obra que ha esdevingut un clàssic dins de la literatura, és una narració poètica i filosòfica sota l’aparença d’un conte per a nens i narra la història de la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l’adult.

El llenguatge, senzill i desposseït, destinat a ser comprès pels nens, és en realitat per al narrador el vehicle privilegiat d’una concepció simbòlica de la vida. Les aquarel·les, signades pel mateix Saint- Exepéry, formen part del text participant d’aquesta puresa del llenguatge: nuesa i profunditat són les qualitats mestres de l’obra.

En cada un dels 27 capítols l’autor relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans», i poden ser llegides com a al·legories.

El Petit Príncep és l’obra literària francesa més coneguda al món. És el llibre no religiós més llegit i ha estat traduït a més de 265 idiomes inclòs el Braille, se n’han fet més de 1.300 edicions i se n’han venut més de 145 milions de còpies.

47-1024x741

El missatge universal que ens va deixar Antoine de Saint-Exupéry és no oblidar l’infant que vam ser. I ens convida a recordar el que significa descobrir el món, reflexionar i qüestionar les coses, rebutjar la injustícia, acceptar l’altre pel que és i no pel que representa, respectar la natura i no oblidar-nos de perdre una mica el temps contemplant la bellesa d’una flor.

9788498382778 8355f 556bde69cfa642dcd79447863fb2eb9e--bob-fosse-le-petit-prince 51wAyFfDn-L

El personatge intemporal de Saint-Exupéry s’ha convertit en una icona portadora de valors positius i actuals: la pau, la protecció del planeta, la protecció de la infància, la tolerància, l’intercanvi cultural, i el dret a l’educació.

A banda de la novel·la original, el Petít Príncep s’ha convertit o ha inspirat pel·lícules, còmics i fins i tot un musical adaptat per Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 que va ser presentat a Barcelona pel nadal de 2014 i que encara es continua representant.

Súper 8