Matar en Barcelona

Uns nens estan tancats en un soterrani tractant de sobreviure a una bruixa malvada, un home té dificultats per desfer-se d’un cadàver a la platja, un majordom ha matat el seu senyor per despit i un lector critica una història que ha escrit Sabino Méndez.

Portada del llibreAquests són alguns dels arguments de la segona part de la trilogia de relats sobre Barcelona, editada per Ana S. Parella i Jordi Corominas, que va començar amb el títol Odi Barcelona a l’any 2008.

Matar a Barcelona s’afegeix a la tendència actual de temàtica negra, els autors Javier Calvo, Gabriele Wiener, Raúl Argemí, Antonio Luque, Sabino Méndez, Francesc Serés, Manuel Vilas, LLucia Ramis, Mara Faye Lethem, Sebastià Jovani, Elena Medel i Darío Hernández són tots els que ens introdueixen fictíciament en dotze crims contemporanis i reals que han succeït a Barcelona.

La vampira del carrer Ponent, el violador de l’Eixample o l’assassina d’ancianes són, entre d’altres, els protagonistes d’aquestes dotze narracions en las que la ficció es fon amb la crònica en un exercici que desdibuixa els límits entre la novel·la negra, el relat postmodern i les mitologies urbanes; la crònica periodística pervertida per la autèntica invenció.

 

 

  • Entrevista a Jordi Corominas i Julian, editor del llibre.
  • Matar en Barcelona en MySpace.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello