Si els morts no ressusciten, de Philip Kerr

Amb Si els morts no ressusciten, un nou títol protagonitzat pel seu conegut detectiu alemany Bernie Gunther, amb el qual culmina la saga Berlin Noir, l’escriptor escocès Philip Kerr ha guanyat tercera convocatòria del Premi Internacional de Novel·la Negra RBA.
Philip Kerr i la seva novel·la
Philip Kerr (Edimburg, 1956) presenta en aquesta sisena entrega protagonitzada pel dur, cínic, però també sensible investigador privat Bernie Gunther una Alemanya en què el nazisme està en el seu ple apogeu i on es prepara un boicot, mai executat, en contra dels Jocs Olímpics. El detectiu Gunther-que ha estat acomiadat de la policia berlinesa després de l’arribada de l’extrema dreta al poder-treballa ara a l’Hotel Adlon, on segueix la pista a diversos robatoris i a la mort d’un client.

Paral·lelament es desenvolupa una història de corrupció i crims que uneix a les altes esferes del nazisme amb el crim organitzat nord-americà. 20 anys després d’aquests fets, els protagonistes tornaran a trobar-se en la Cuba de Batista, un nou escenari de corrupció i homicidis.

  • Phillip Kerr
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita