‘Escalada a Montjuïc: 1965 – 2007: l’ascens de la ciutat’ de Rafael Vallbona

Escalada a Montjuïc: 1965 – 2007 Aquest és el títol del llibre que els assistents a la presentació del proper dimecres 3 de juny a les 19h. podran gaudir a la biblioteca Armand Cardona Torrandell amb la presència del propi autor, Rafael Vallbona, que estarà acompanyat per Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i d’Antonio Palacios, president de la Unió Ciclista Vilanova.

Escalada a Montjuïc: 1965 – 2007, editat per Cossetània, és una crònica, literària però especialment gràfica, dels quaranta-quatre anys de vida d’una cursa ciclista que va esdevenir un referent en el calendari ciclista professional, no en va era la prova que suposava el colofó a la temporada, i que també va col·laborar a escampar les primeres imatges panoràmiques d’una gran ciutat com ja començava a ser Barcelona.
Per aquesta cursa varen passar les principals celebritats d’aquest esport tan arrelat a la nostra terra: figures de primer nivell internacionals com Eddy Merckx, Raymond Poulidor, Joop Zoetemelk, Alex Zülle, Tony Rominger o Laurent Jalabert, així com nacionals com Bahamontes, Ocaña, Lejarreta, Perico Delgado, Indurain, Beloki o Sastre, entre molts altres, varen deixar empremta de la seva classe per l’asfalt de la muntanya de Montjuïc.

escalada_interior

Igualment aquesta prova també és exemple de treball col·laboratiu i del fruit aconseguit per l’abnegada dedicació i l’empenta d’en Joaquim Sabaté, president de l’Esport Ciclista Barcelona, i de la gent d’aquesta societat. La seva contribució va fer que l’esport ciclista fos protagonista de l’Escalada durant quatre dècades i que, alhora, fos testimoni d’uns anys claus en l’ascens de la ciutat.

Rafael Vallbona, nascut a Barcelona el 1960, és escriptor, periodista i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL. Ha publicat més de cinquanta títols dels gèneres més diversos, des de la novel·la, els relats per a joves, l’assaig, els llibres de viatges, els reportatges i la poesia. Els quals els podeu consultar en el següent enllaç:

BiciBibliosApassionat del ciclisme, ha participat en nombroses curses cicloturistes tant de carretera com de muntanya, i ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit sengles llibres que també podeu trobar a les Biblioteques VNG. Tota aquesta activitat la podeu seguir mitjançant el seu blog Dies de bici.

Coincidint amb la presentació d’aquest llibre a la biblioteca Cardona Torrandell el mateix dimecres es presentarà el darrer projecte en el que ha pres part el Rafael Vallbona i que porta per títol BiciBíblios: a la recerca de llibres i lectors. Amb motiu de l’Any de les Biblioteques, el dilluns 8 de juny començarà a rodar a Puigcerdà aquest projecte que visitarà les localitats de Sant Joan de les Abadesses, Banyoles, Blanes, La Garriga, Barberà del Vallès i acabarà dissabte 13 de juny a la biblioteca de Vilassar de Dalt.

Us esperem a tots el proper dimecres 3 de juny a les 19h. a la biblioteca Cardona perquè gaudiu d’aquesta petita joia del nostre país i de la paraula del Rafael Vallbona!

Spro_3