GINJOLER I CARAMBUCO A LA FIRA DE BOLONYA

El 23 al 26 de març tindrà lloc la FIRA DE BOLOGNA. Aquesta és la Fira internacional del Llibre Infantil i Juvenil més important d’Europa i una de les més importants a nivell mundial.

Fira de Bolonya

LES COL·LECCIONS GINJOLER I CARAMBUCO estaran presents a la Fira de Bolonya juntament amb d’altres col·leccions del Cep i la Nansa edicions amb l’intenció de donar-les a conèixer a nivell internacional. La col·lecció Ginjoler és una col·lecció de contes adreçada al públic en general i en especial als nens i nenes que utilitzen la llengua de signes com a vehicle de comunicació.

Els contes Ginjoler, van néixer a partir d’una activitat de la biblioteca Armand Cardona Torrandell: l’hora del conte en llengua de signes que trimestralment s’ofereix a la biblioteca. Tots els títols publicats d’aquesta col·lecció han estat presentats a la Cardona amb un gran èxit de públic. El darrer conte, 8è títol de la col·lecció, va ser presentat el passat mes de febrer: “Petita història d’un tovalló groc descolorit” de Miquel Ribas i il·lustracions de Roger Padilla.

La novetat d’enguany és una nova col·lecció, de nom Carambuco que tradueix els títols Ginjolers al castellà i a la llengua de signes espanyola, per tal d’arribar als nens i nenes que utilitzen aquesta llengua i que fins ara no disposaven gairebé de materials adaptats de tanta qualitat. La col·lecció Carambuco s’inicia amb quatre títols:

amplia

¡ME HE PERDIDO!, de JuanolO.
EL SECRETO DE LA LUNA, de Susana Peix, Víctor Capdet i il·lustracions de Lorena Torres.
EL FABRICANTE DE HUMO, de Enric Larreula i il·lustracions d’Eva Sans.
¡QUE LÍO CÓSMICO!, de Montse Balada i il·lustracions de Joan Maria Celorio.

L’equip Ginjoler ja treballa de valent amb el 9è i 10è contes, aquest darrer serà molt especial: un recull de poemes adaptats a la llengua de signes escrit per la Lola Casas.

Voleu saber on és Bolonya?mapa

Aquesta ciutat està situada al nord d’Itàlia, és la capital de la regió d’Emília-Romanya, entre els rius Reno i Sàvena, prop dels Apenins. Es troba a 90 km de Florència, a una mica més d’una hora de tren de Parma, i a 150 Km de Venècia, al nord-est. És una de les ciutats històriques millor conservades.

En diuen “La Ciutat Roja” pel color de les seves teulades, també se l’anomena “Bolonya la Docta” per la seva Universitat (la més antiga del tot el món i “Bolonya la Grassa”, per la seva excel·lent cuina.

Cada any, a finals del mes de març en aquesta ciutat es celebra la FIRA DE BOLONYA, dedicada al llibre infantil i juvenil, on s’arrepleguen editorials, autors, il·lustradors i tothom relacionat amb el món dels contes.

 Els guanyadors del premi Bologna Ragazzi Award 2010 han estat:

Ficció: De Boomhut, text de Ronald Tolman i il·lustracions de Marije Tolman
No ficció: The Riverbank, text de Charles Darwin i il·lustracions de Fabian Negrin.
Nous horitzons: Do!, text de Gita Wolf i il·lustracions de Ramesh Hengadi & Shantaram Dhadpe.
Opera prima: There Was an Old Lady Who Swallowed a Fly, diseny i il·lustracions de Jeremy Holmes.

Premis Ragazzo

Vine a la biblioteca i gaudeix de la lectura!!!

*****

Spro_3