Allà on viuen els monstres

CartellEl proper divendres s’estrena al nostre país la pel·lícula Allà on viuen els monstres, l’adaptació de l’àlbum il·lustrat del mateix títol de l’escriptor nord-americà Maurice Sendak. L’àlbum va ser editat l’any 1963 per Harper Row i l’editorial Kalandraka el va editar en català l’any 2000.  

El film s’ha convertit als EUA en el més taquiller en el seu primer cap de setmana, després de recaptar 32’5 milions de dòlars (uns 22 milions d’euros). El projecte ha trigat més de 5 anys en dur-se a terme.  

Portades

Amb motiu de l’estrena del film el llibre s’ha tornat a editar. En castellà el podeu trobar al catàleg de l’editorial Alfaguara.

Random House Mondadori ha editat sota el títol Los monstruos, un llibre inspirat en l’àlbum i en el guió de la pel·lícula, escrit per Dave Eggers, guionista del film.

 La direcció és a càrrec de Spike Jonze, que es va fer un nom com a realitzador de vídeo-clips d’artistes com Björk, Beastie Boys, Weezer o Daft Punk. Al cinema es va estrenar l’any 1999 amb Com ser John Malkovich. Aquesta és la seva tercera pel·lícula.

Maurice Sendak i Spike Jonze

Allà on viuen els monstres ens explica la història d’en Max, un noi molt intel·ligent, rebel i entremaliat. Un dia, després d’una forta discussió amb la seva mare, s’escapa i s’endinsa en un bosc que ha creat la seva pròpia imaginació.

El seu objectiu: arribar a la terra dels monstres, on podrà fer entremaliadures per sempre. Aquests monstres en realitat són unes criatures que representen les emocions salvatges que tots tenim en el nostre interior. 

Més informació:

Entrevista a Spike Jonze a El Periodico de Catalunya 

Article a el diari El Mundo

Súper 8