Despiértame cuando acabe septiembre. Mónica Rouanet

Despiértame cuando acabe septiembre. Mónica Rouanet

La novetat de gènere negre d’aquesta setmana és la història d’una dona que es converteix en detectiu per accident! Ni és una heroïna, ni és policia… És una senzilla mestressa de casa!

Logo Gènere Negre

‘Cuando cayó la noche y no regresó a casa, supe de inmediato que algo se lo había impedido. La Guardia Civil se presentó al alba: habían encontrado su barca, vacía y a la deriva. Con un brochazo de sangre roja a estribor. Y con la percha con la que se impulsaba sobre las aguas de la Albufera. Nunca supieron qué fue de Antonio, probablemente resbaló y se golpeó en la cabeza. O quizás sufriera un mareo. Hacía mucho calor aquel día. Durante semanas buscaron su cuerpo por los fondos arenosos. El Turia y el Júcar llevan demasiada fuerza en su desembocadura, …’

Espais

Només iniciar la lectura pots saber on comença la història, a l’Albufera. Però hi ha més espais on transcorre la narració: Londres i un càmping al sud d’Anglaterra, Guildford.

Personatges

Amparo és la protagonista femenina i el fil conductor de tot el que passa. Ella és la que cerca Toñete, el seu fill desaparegut al sud d’Anglaterra, després de perdre Antonio, el seu marit ofegat un any abans.

No ha marxat mai del poble, però Amparo decideix cercar el fill que no ha deixat rastre i es trasllada a viure a Anglaterra. Un cop allí, ella creu que els dos homes encara són vius.

I quina és la trama? Una dona, Amparo, nascuda a Suècia de pares espanyols torna a Espanya i es retroba amb el seu món. Coneix Antonio amb qui es casa. Aquest té un accident amb una barca, però el cos mai no es troba. Toñete, el fill, marxa a Anglaterra a treballar. Abans de desaparèixer deixa un missatge d’auxili al contestador del telèfon mòbil de la seva mare. Ella decideix anar-lo a trobar. Allí coneixerà anglesos i espanyols que l’ajudaran a destapar més “accidents/assassinats”, a descobrir accions del passat que ningú no vol recordar…

Narrat en primera persona i amb un llenguatge clar i àgil, el viatge de la protagonista transcorre cap a llocs inimaginables.

‘Ando deprisa hasta el portal rojo y comienzo a subir los escalones, los jóvenes españoles me siguen callados, imagino que hasta algo recelosos. Peldaño a peldaño voy imaginando cómo explicaría esta situación a los servicios médicos. No podría decirles que Conrad ha sido atacado en una casa que no es la suya por unhombre al que persigue por le cree culpable de la muerte de su esposa. Y cuando me pregunten qué pinto yo aquí, tampoco podría responderles que existe la posibilidad de que ese hombre me haya destrozado la vida porque se ha liado con mi marido, al que se dio por muerto hace un año.’

No et diem res més. Ara et toca llegir i descobrir què succeix! Un bon embolic!

Mónica Rouanet és una alacantina que es dedica a atendre persones amb risc i dificultat social. A part, es dedica a escriure.

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch