La desaparició de l’Annie Thorne

La desaparició de l’Annie Thorne

“Fins i tot abans de posar un peu a la casa, en Gary sap que allò és greu.

És l’olor dolça i fastigosa que emana de la porta oberta; les mosques que brunzeixen per l’aire calent i enganxós del rebedor i, per si amb allò no n’hi hagués prou per saber que en aquella casa alguna cosa no va bé, no va bé de la pitjor manera possible, llavors el silenci ho confirma.”

C. J. Tudor va publicar la seva primera nove·la el 2018, amb 46 anys, tot i que com ella mateix reconeix, feia més d’una dècada que escrivia amb menor o major fortuna. No obstant la tardança a publicar, la seva estrena literària no va poder tenir més èxit. L’home de guix, la seva brillant novel·la de suspens a mig camí entre la novel·la de terror i el thriller, va ser elogiada pel celebèrrim Stephen King. Elogi que de ben segur C. J. Tudor va rebre encantada ja que el famós escriptor de Maine és un dels seus ídols literaris.

La trama de L’home de guix té lloc en una petita població de la campinya anglesa en què s’han comès uns assassinats horripilants. Per al desenvolupament de la trama, són claus uns dibuixos fets amb guix, de l’estil dels que fem servir en el clàssic joc del penjat, que un grup d’amics utilitzen per intercanviar missatges secrets. L’autora reconeix que l’espurna que va fer saltar la idea per a la novel·la van ser uns dibuixos similars que la seva filla va pintar a l’exterior de casa seva i que, en fer-se fosc, tenien una aparença esfereïdora.

Logo Gènere Negre

Enguany, C. J. Tudor repeteix amb La desaparició de l’Annie Thorne, que aquesta setmana és novetat de gènere negre a la Joan Oliva. Aquest thriller té com a personatge protagonista en Joe Thorne, el germà de la noia que apareix en el títol. L’any 1992, vint-i-cinc abans del moment en què té lloc el llibre, Annie Thorne va desaparèixer durant dos dies. Tot i que va tonar a aparèixer, l’Annie mai no va voler explicar què li va passar durant la seva absència, però en qualsevol cas, la noia no va tornar a ser com era abans.

Un quart de segle després, en Joe Thorne torna al lloc dels fets, Arnchill, un poble miner no gaire idíl·lic. En Joe ha rebut un missatge que l’avisa que allò que li va passar a la seva germana està tornant a tenir lloc, així que decideix tornar-hi, aprofitant una plaça vacant de professor a l’institut local.

“Arnchill no és un poble acollidor. És un lloc amargat, taciturn i agre. Es tanca en si mateix i mira els visitants amb desconfiança. És estoic, lleial i cansat, tot alhora. És la mena de poble que et mira malament quan hi arribes i escup fastiguejat a terra quan te’n vas.”

La desaparició de l’Annie Thorne és un thriller sinistre, de lectura àgil i addictiva. L’escriptora dona un gran valor a les descripcions, que són molt curoses, i crea un seguit de personatges molt ben definits. Al llarg de la narració, C. J. Tudor neguiteja el lector i juga amb ell, fins al punt que el misteri no es resolt fins a la darrera pàgina. I no us en refieu perquè no-res serà el que sembla…

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl