Belleza roja, Arantza Portabales

Belleza roja, Arantza Portabales

Los seres humanos tenemos entre cuatro y seis litros de sangre en el cuerpo. Suficiente para cubrir el suelo de una habitación de diecinueve metros cuadrados. Sé lo que mide la habitación porque ayudé a Sara a amueblarla. Diecinueve metros cuadrados cubiertos de sangre. Ni un solo centímetros limpio de líquido rojo.

Arantza Portabales (1973) és una de les escriptores en llengua gallega més importants de l’actualitat. També escriu en castellà i alguna de les seves obres ha estat traduïda a aquesta llengua. Advocada de professió, treballa com a funcionària a la Xunta de Galícia. Ara fa només sis anys va començar a escriure i, des de llavors, tot han estat bones crítiques. Es va iniciar en el camp del microrelat amb A celeste le compré un rastrillo. Més tard, va escriure la seva primera novel·la negra, en gallec, Sobrevivindo i, després, arribaria Deixe a súa mensaxe despois do sinal, una novel·la intimista feta a partir de monòlegs sobre l’empoderament de la dona. D’aquesta darrera novel·la, traduïda també al castellà, ja es prepara la seva adaptació teatral i els seus drets han estat venuts a tres importants editorials estrangeres. Enguany ha publicat Belleza roja un thriller criminal que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva.

Logo Gènere Negre

Belleza roja és una novel·la d’estil directe i frases curtes -probablement, herència del passat de microrelats de l’autora- que, segons Arantza Portabales és un homenatge a Agatha Christie. La trama està ambientada en el si d’una familia benestant de l’alta societat gallega. La família Alén Somoza està reunida al jardí de casa seva festejant la nit de Sant Joan quan apareix assassinada, enmig d’un toll de sang, la jove Xiana Alén, de només quinze anys. Aquella nit, al xalet familiar dels afores de Santiago de Compostel·la només hi ha sis persones, que automàticament passen a convertir-se en sospitoses: els pares de la noia; la tieta Lia Somoza, que és qui troba el cos de la noia, una parella d’amics de la família i tieta de la mare de la víctima.

Si bé tots els indicis apunten, d’entrada, la Lia Somoza, en pocs dies la sospitosa queda descartada així que tot torna a ser un misteri. S’encarrega de la investigació el comissari Santi Abad, amb l’ajut de l’Ana Barroso.

Si us agraden les sospreses, no deixeu passar Belleza roja. Ja la podeu reservar a la Joan Oliva i Milà.

Primeres pàgines.

Llibres

  • Belleza roja

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl