Los lobos de Praga, Benjamin Black

Collage los lobos de Praga

‘Escudriñé la pared con más atención y comprendí que lo que había visto no era un cuadro. Era una ventana, pequeña, cuadrada y rodeada de un marco ornamental de estuco, que daba al rellano de una escalera, donde una mujer, verdadera, de carne y hueso, se había detenido para mirarme con esa sonrisa leve, fría y socarrona, antes de apartarse del marco.’

Aquesta setmana, la novetat que us presentem és ‘Los lobos de Praga’ de Benjamin Black.

I quin és el relat?

És l’hivern de 1599. Christian Stern arriba a Praga amb la intenció de fer fortuna a la cort del sacre i excèntric emperador romà Rudolf II, nebot de Felip II. Aquest emperador emparà científics i savis de tot el món.
logo blog genere negre_AMB LLETRES La nit de la seva arribada, borratxo i perdut, el noi ensopega amb el cos sense vida d’una noia. Vestida amb vellut, llueix al pit un medalló d’or i un tall profund. Stern entra al servei de l’emperador per tal de resoldre el misteriós assassinat, però a mesura que s’apropa a la veritat tem per la seva vida.

‘Pero ¿qué era lo que odiaba de mi? Es cierto que detestaba a todos: detestaba todo el mundo en el que estaba condenado a ser un monstruo. Pero a mí me reservaba una animosidad especial, y yo siempre notaba su fuerza como un viento brusco y cálido en el rostro. (…) No obstante, cuando lo pensé comprendí que era cierto. ¡Qué era yo para Rodolfo más que otra diversión, otra distracción, otro bufón…? Otro monstruo.’

John Banville, Premi Príncipe de Asturias de las Letras, signa com Benjamin Black, el seu alter ego per a les novel·les policíaques. Aquest escriptor irlandès ha estat guardonat amb diferents premis europeus.

Sota el pseudònim de Black ha publicat:

 • El lémur, 2009
 • Sèrie de novel·la negra protagonitzada pel doctor Quirke:

 • El secreto de Christine, 2007
 • L’altre nom de Laura, 2008
 • A la recerca de l’April, 2011
 • Muerte en verano, 2012
 • Venganza, 2013
 • Órdenes sagradas, 2015
 • Las sombras de Quirke, 2017
 • Com a John Banville ha treballat com a editor de The Irish Times i es col·laborador habitual de The New York Review of Books. Amb el seu veritable nom ha publicat, entre d’altres:

 • El mar, 2006
 • La guitarra blava, 2015
 • La senyora Osmond, 2018
 •  
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   

  Logo Generalitat

  Goldfinch