Los crímenes del balneario, Alexandra Marínina

BANNER-560

Els clubaires del l’Oliva Negra han encetat l’any comentant Los crímenes del balneario, de l’escriptora Alexandra Marínina. La sessió va tenir lloc el passat dijous 10 de gener.

Alexandra Marínina, l’autora

Alexandra Marínina és el pseudònim de Alexeyeva Marina Anatolyevna, una escriptora i novel·lista russa, autora de moltes obres de ficció detectivesca.

Alexandra MarininaVa néixer el 16 de juny de 1957, a la ciutat de Lviv, Ucraïna. Filla de funcionaris soviètics relacionats amb la justícia -el seu pare va ser cap del Departament Criminal i la seva mare catedràtica de Dret- fins al 1971 va viure a Leningrad, i des del 1971, a Moscou. Es va llicenciar en dret a la Universitat Estatal de Moscou el 1979.

Va treballar en la famosa Direcció General d’Interior, situada al carrer Petrovka, 38, de Moscou, amb el rang de tinent coronel de la policia. A partir del 1987 es va involucrar en l’anàlisi i la predicció de la delinqüència. Ha escrit més de trenta articles científics, incloent la monografia “La delinqüència i la prevenció del delicte a Moscou”.

Marínina va començar a escriure el 1991, juntament amb el seu col·lega Aleksander Gorkin, una història de detectius titulada El serafí de sis ales.

Va renunciar al sistema de milítsia (un terme semiformal per al conjunt de les organitzacions de l’MVD) al febrer de 1998 per esdevenir escriptora a temps complet. Autora de més de trenta novel·les, i amb més de 20 milions d’exemplars venuts en tot el món, Marínina, guardonada en repetides ocasions dins i fora del seu país, és sens dubte l’autora russa contemporània que gaudeix de major popularitat a tot el món.

LosCrimenes delBalneario_rodonaPer saber-ne més…

Los crímenes del balneario, el llibre

Anastasia Kaménskaya, funcionària de la policia criminal de Moscou, li pren la paraula al seu cap quan aquest li ofereix una estada en un balneari de luxe situat a la Ciutat, LosCrimenes delBalnearioun lloc estranyament pròsper, obra del poderós cap de la màfia Eduard Denisov.

Però el poder absolut d’aquest s’està posant en dubte a causa de certs esdeveniments protagonitzats per uns misteriosos forasters.

L’assassinat d’un client del balneari posa en problemes a Denisov, qui es queda sense butlla per matar si no és que troba un culpable i el lliura a la policia.

oliva 300-loguilloPer la seva banda, Kaménskaya es veurà totalment arraconada pels investigadors de la Ciutat, als quals la seva capacitat analítica no els fa cap gràcia. Fins i tot es sentirà menyspreada per la seva única amiga i veïna d’habitació, l’altiva Reguina, una professora de piano entrada en anys que va patir represàlies antisemites en l’era soviètica.

El mafiós Denisov, però, li ofereix a Anastasia protecció, apetitosos banquets i un pacte…

Ens acomiadem fins al proper 7 de febrer, per comentar Si no, lo matamos de Rosa Ribas, en una sessió que serà ben especial!

Sofia de Ruy-Wamba
L’Oliva Negra

Funny Girl