Talión, Santiago Díaz

Talión_Santiago DíazTalión és el debut en novel·la, tot i que no pas en l’escriptura, del guionista de televisió Santiago Díaz (Madrid, 1971). Durant vint anys, Díaz ha escrit més de 500 guions que han estat emesos per televisió, per a sèries com ara Hermanas, Yo soy Bea o El secreto de Puente Viejo. Ara veu la llum el seu primer llibre, Talión, un thriller apassionant que és novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva.

Marta Aguilera és una jove periodista de succesos de 38 anys, compromesa amb la seva feina. Després d’una època de marejos i mals de cap, rep la pitjor de les notícies. Un tumor al cap en estat avançat escurça la seva esperança de vida a només dos mesos. Davant d’aquesta terrible perspectiva, la Marta Aguilera, sense gaires llaços familiars ni tampoc gaires amics, fa balanç de la seva vida i decideix deixar aquest món havent deixat emprenta. I quin és el llegat que decideix deixar? Doncs ni més ni menys que la seva particular llei del talió. La seva activitat com a periodista de successos la fa coneixedora de gran quantitat de terribles crims que la justícia no ha fet pagar, així que sense res a perdre, decideix fer justícia pel seu compte.

Talión fa partícip el lector d’un judici moral: és lícit fer justícia pel teu compte? Qui llegeixi el llibre acompanyarà la protagonista, al llarg dels diferents capítols, en la decisió sobre si el dolent mereix o no rebre tot el pes de la llei del talió.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn la línia de la novel·la negra més social, Talión és també un retrat fidel de la societat actual, que pateix encara els estralls de la crisi econòmica. I tot i ser una novel·la de ficció, molts hi veurem delinqüents i delictes que ens faran pensar en casos reals que hem llegit als diaris o hem vist a la televisió.

Dues són les protagonistes de la novel·la. Per un costat l’esmentada periodista a punt de morir Marta Aguilera. Per una altre costat, la inspectora de policia Daniela Gutiérrez, encarregada de la investigació per descobrir qui està fent justícia pel seu compte. Aquesta, la inspectora, amb una dura història al darrere, ja que ETA va assassinar el seu home i un dels seus fills. Acompanyant aquestes dues dones, un bon grapat de secundaris de luxe.

portada_talion_santiago-diaz rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Talión
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl