La sombra de la sirena, Camilla Lackberg

La sombra de la sirena. Camilla Lackberg

Camilla Läckberg és una de les autores de novel·la negra més destacades. Va néixer el 1974 a Fjällbacka, un petit poble costaner de menys de mil habitants de la costa occidental de Suècia, escenari de les seves novel·les. Avui en dia aquesta població ja s’ha convertit en lloc de peregrinatge per part dels lectors de Camilla Läckberg. Està casada amb un policia i és mare de tres fills.

Llicenciada en ciències econòmiques, va treballar en el món empresarial fins que va publicar la seva primera novel·la La princesa de gel, que va donar inici a l’exitosa sèrie de Fjällbacka que protagonitzen Erica Falk i Patrik Hedström.

Entre altres reconeixements, ha obtingut el prestigiós Premi Folket. És autora de diversos llibres de cuina i d’un àlbum il·lustrat que s’inspira en el seu fill petit, Super Charlie. També és productora de la sèrie de televisió The Fjällbacka Murders inspirada en les seves novel·les.

La sombra de la sirena és el sisè i més inquietant cas d’Erica Falck i Patrick Hedström que ha venut més de 500.000 exemplars a Suècia.

A Fjällbacka un home desapareix sense deixar rastre. Ningú sap si és viu o mort, tot i que Patrik Hedström i els seus companys de la comissaria de Tanumshede han fet el que han pogut per localitzar-lo.

Al cap de tres mesos, troben el seu cos congelat en el gel. El cas es complica encara més quan quan esbrinen que l’escriptor Christian Thydell, el bibliotecari de Fjällbacka, un dels amics de la víctima, fa més d’un any que està rebent cartes anònimes plenes d’amenaces. Erica Falck, que ha estat ajudant-lo a escriure la seva primera novel·la La sombra de la sirena, sospita des de fa temps que alguna cosa està turmentant-lo i està preocupada.

Durant la festa de llançament de la seva novel·la, Christian rep un altre missatge. Neguitós, mostra les cartes a Erika Falck tot i que tracta de restar importància als fets i es nega a posar-se en contacte amb la policia, però Erika, conscient del perill, amaga una carta a la seva bossa i l’hi mostra a Patrik.

Quan un altre home és trobat mort, la policia s’adona que hi ha certa relació entre l’assassinat i les malintencionades cartes: algú odia Christian profundament, i aquest algú sembla que no dubtarà a complir les seves amenaces.

Si voleu llegir el primer capítol de La sombra de la sirena, cliqueu AQUÍ

Llibres

  • Crim en directe
  • Emprentes que mai s’esborren
  • Les filles del fred
  • Los gritos del pasado
  • La princesa de gel
  • La sombra de la sirena
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita