La puerta de las tinieblas. Glenn Cooper

policeLa nova novel·la de Glenn Cooper és la segona part de la Trilogia de los Condenados, després del primer títol Condenados, que en aquesta ocasió porta al lector directament a l’Infern, un fet que farà decidir a John Camp i la doctora en física Emily Loughty tornar al laboratori secret de Dartford amb una premissa que fa esgarrifar, el mal son que havien viscut temps enrere encara no ha finalitzat. Com ells preveien, la posada en marxa del col·lector de partícules va tornar a obrir el corredor que havia connectat els dos mons i els va permetre tornar. Però també va obrir altres bretxes, abduint a innocents i portant a aquest món a homes i dones que mai van imaginar que podrien escapar de la seva condemna eterna.

A Condenados, Emily i el seu equip de científics intenten trobar allò conegut com Gravitón i per això planegen utilitzar l’accelerador de partícules, però alguna cosa surt malament i Emily desapareix en una mil·lèsima de segon. John decideix anar a buscar-la i també desapareix usant el mateix experiment. I el lloc on apareix és el mateix infern. En aquest lloc es fa evident que la gent no envelleix i sembla tenir sempre l’edat de quan van morir, i el més destacat és que està ple de personatges històrics: Enrique VIII, Pedro el cruel o Barbaroja, menyspreables en vida però que ara paguen en l’infern amb més o major crueltat. L’objectiu d’Emily i John és clar ja que el seu únic pensament és poder tornar a la Terra, però aquesta ja no és la mateixa perquè alguns condemnats estan vagant pels seus carrers i sembrant el caos.

Primer capítol puerta_tinieblas

logo blog genere negre_AMB LLETRESL’escriptor Glenn Cooper va créixer a Nova York, es va llicenciar en arqueologia amb menció honorífica per la Universitat de Harvard i en medicina per l’Escola de Medicina de la Universitat Tufts. Durant divuit anys va ser president d’una companyia de biotecnologia de Massachusetts. Simultàniament escrivia guions i va estudiar producció cinematogràfica a la Universitat de Boston. La seva carrera literària va començar a l’any 2006 amb La biblioteca dels morts, posteriorment el van seguir El llibre de les ànimes i La fi dels escribes. També és l’autor de La clau del destí, La pedra de foc o La marca del diable

Llibres

  • Condenados
  • La puerta de las tinieblas
  • La piedra de fuego
  • La marca del diablo
  • El fin de los escribas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello