La mala hierba. Agustín Martínez

malahierbaUn matrimoni i la seva filla adolescent es traslladen al desert de Portocarrero per a començar una nova vida després dels problemes econòmics de Jacobo en ser acomiadat del seu treball. La vida és dura al desert i més en un poble en el qual tothom es coneix. Una nit tranquil·la, uns lladres entren a casa de Jacobo ferint i deixant-lo en coma i matant a la seva dona, Irene. Quan Jacobo es desperta del coma descobreix que totes les pistes indiquen que la seva filla de catorze anys és la responsable de la mort de la seva mare després de les converses confiscades en el seu mòbil. Jacobo donarà tot el que sigui per demostrar la innocència de la seva filla i la ajudarà Nora, una advocada que creu des del primer moment en la innocència de Miriam.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEls diferents relats de la trama van presentant les peces d’un puzle que caldrà anar recomponent fins al final. Les sospites aniran saltant d’una a un altre, mentre caldrà anar decidint en qui confiar, què és veritat i qui menteix en les seves versions, per què el poble ja ha dictat sentència contra Miriam, les raons per les quals Nora està decidida a defensar la jove amb totes les conseqüències, els secrets de Jacobo i els seus remordiments davant la seva filla. Altres enigmes són què hi ha de cert en les terribles i comprometedores afirmacions de Miriam amb els amics, què va passar en els mesos anteriors a la tragèdia i quin paper han jugat els habitants de Portocarrero, un poble amb una terra malalta en què res creix sa però en què la veritat sempre ressorgeix, com la mala herba.

Primeres pàgines malahierba

  • Monteperdido
  • La mala hierba
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello