Anatomía del crimen, de Mariano Sánchez Soler

Anatomía del crimen. Mariano Sánchez SolerEscriptor de novel·la negra i al mateix temps teòric del gènere, Mariano Sánchez Soler ha disseccionat la narrativa criminal, els seus orígens, el salt a la literatura espanyola i la seva relació amb el cinema nacional i internacional.

Nascut a Alacant l’any 1954, Mariano Sánchez Soler és escriptor, periodista i professor universitari. Doctor per la Universitat d’Alacant, es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Entre 1980 i 1982 va ser redactor de tribunals (Audiència Nacional i Tribunal Suprem) de El Periódico de Catalunya en la seva delegació de Madrid i va col·laborar amb els setmanaris Actual, Primera Plana i Interviu, on va publicar reportatges sobre corrupció policial, trames negres i evasió de capitals.

Ha compaginat durant més de vint anys l’exercici del periodisme amb una intensa tasca com a novel·lista, poeta i assagista de temes d’història actual.

És autor dels poemaris Walking blues, La ciudad flotante, La ciudad sumergida en el mar y Fuera de lugar.

Estudiós de la transició espanyola i del franquisme, ha publicat entre altres els llibres: Los hijos del 20-N, Descenso a los fascismos, Ricos por la patria (Premi Internacional de Literatura de No Ficció Rodolfo Walsh), Los Franco, S.A., Los banqueros de de Franco i La transición sangrienta.

Ha publicat diverses novel·les com Carne fresca, Festín de tiburones, Alicante blues, La brújula de Ceilán o Para matar;

Després de guanyar el Premi Francisco García Pavón de Narrativa Policíaca amb la novel·la Nuestra propia sangre, Mariano Sánchez Soler escriu ara Anatomía del crimen una guia personal de la novel·la i el cinema negres.

Subjectiu, apassionat i visceral, la seva visió compon una guia completa d’aquest tipus de novel·les i pel·lícules. Des dels orígens, marcats per l’interès per l’enigma que sempre comporta la resolució d’un crim, fins a la crítica social que va significar el naixement de la sèrie negra.
Il·lustrat amb cobertes i cartells dels millors exemples del gènere, Anatomía del Crimen recomana una àmplia llista de títols per llegir i per veure.

align="center">

Llibres

  • Anatomía del crimen
  • Negocios privados con dinero público : el vademécum de la corrupción de los políticos españoles
  • Nuestra propia sangre
  • La Transición sangrienta : una historia violenta del proceso democrático en España: 1975 -1983
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita