Mentiras. Yrsa Sigurdardóttir

yrsaL’argument de Mentiras gira al voltant de tres històries, en principi, sense cap relació entre elles però que acabaran unides d’una manera imprevista. La primera presenta a quatre persones, un fotògraf, un tècnic de telecomunicacions i dos operaris de manteniment que es dirigeixen a un far remot, situat en un en un illot de l’Atlàntic al que només es pot accedir en helicòpter.

Abans de fer el viatge, el fotògraf té un somni en el que només dos d’ells tornarien, fet que li provocarà una ansietat que no vol transmetre. Però aviat la realitat el fa veure que no s’equivocava, i un cop a l’illa es quedaran aïllats, sumits en una angoixant i misteriosa boira, embolicats en una atmosfera claustrofòbica i angoixant que els atraparà i els portarà a una situació límit.

logo blog genere negre_AMB LLETRESMentrestant un matrimoni i el seu fill adolescent tornen dels Estats Units a Reykjavík, després d’haver intercanviat el pis amb un matrimoni nord-americà que sembla haver-se volatilitzat. El marit descobreix una sèrie d’aspectes inquietants que el porten a sospitar que alguna cosa horrible li ha succeït als seus hostes. Nina, una policia que s’enfronta a una tragèdia familiar després que el seu marit hagi quedat en estat vegetatiu en intentar suïcidar-se, de forma casual descobrirà un vell informe en què apareix el seu marit, sent un nen, com a testimoni d’un cas en el qual va ser interrogat per la policia. Nina creu que aquest antic cas pot ser l’explicació al que li ha passat i comença una investigació en la qual va a treure la pols a foscos i sinistres secrets que van a desvetllar un tèrbol i sorprenent episodi del passat.

Primeres pàgines mentiras

Yrsa Sigurdardóttir és l’autora de la famosa sèrie protagonitzada per Thora Guðmundsdóttir però també d’altres títols de gènere negre com Sé quien eres que va aconseguir el Premi Islandès de Novel·la Negra i la nominació per al Glass Key, ara està treballant en la segona part d’aquest argument amb l’obra Los indeseados. A l’any 2015 va obtenir el prestigiós premi Petrona per la seva novel·la The silent of the Sea.

Llibres

  • El último ritual
  • Se quien eres
  • Mentiras
  • Ladrón de almas
  • Los indeseados
  • Ceniza
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello