El salto del caballo. Ricardo Alía

La trilogia del Zodíac està ambientada a Donostia i te com a protagonistes a Max Medina i Erika López i el seu desenllaç es troba a les pàgines de El salto del caballo, novetat aquesta setmana, en la que el seu autor Ricardo Alía visitarà la biblioteca Joan Oliva en una trobada a on parlarà de d’aquesta saga de novel·la negra ambientada al País Basc que va iniciar la trilogia amb El signo del dragon. Com a novetat es podrà seguir bona part de la seva intervenció en directe a través del twitter de les Biblioteques VNG i posteriorment també es podrà recuperar la seva presència a la Joan Oliva en streaming per les xarxes socials de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

zodiacAquesta Trilogia del Zodíac condueix al lector per una història ambientada a la Facultat de Ciències Químiques a Donostia, on es troba el cos decapitat d’un jove estudiant de batxillerat. El cas serà investigat per Max Medina, inspector d’Homicidis de l’Ertzaintza, juntament amb la seva companya recentment graduada Erika López, quan la banda terrorista ha deixat definitivament les armes. Aquesta trama es va desenvolupant també a El vuelo de la serpiente, on la vida dels protagonistes, després d’un any, es situa a l’estació natural de la serp, la primavera, però aquesta no ha començat gens bé per l’Ertzaintza, ja que dues noies han desaparegut sense deixar rastre i un estudiant de químiques ha aparegut assassinat.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEl desenllaç d’aquest thriller literari es farà visible a El salto del caballo, quan a finals de 2013, a punt d’entrar a l’Any del Cavall, signe que representa la victòria i la fidelitat, un destacat doctor en Física i reconegut expert en teràpia genètica, Oliver Lezeta, serà el nou protagonista d’aquesta tercera i definitiva història, quan el seu germà Íñigo aparegui mort en un incendi en el qual l’assassí ha deixat un estrany missatge al lloc dels fets. En aquesta ocasió haurà de ser Max Medina qui tingui que enfrontar-se en solitari en aquesta investigació, tot i que trobarà una aliada inesperada en Virgínia, una jove experta en informàtica que li serà de gran ajuda per esclarir els fets.

Primeres pàgines el-salto-del-caballo

El Zodíac xinès es divideix en dotze cicles anuals, cadascun representat per un signe que s’associa amb un animal. La Serp Yin representa el femení, la terra la foscor, i es correspon amb el personatge d’Erika. Ella està en ple procés de transformació amb una part racional i una altra, que es deixa portar més pels seus impulsos. Per contra, el Drac-Yan representa el masculí, el cel i la llum. Sens dubte es tracta de Max, que busca la llum en la foscor del passat de la seva família.

Llibres

El signo del dragón
El vuelo de la serpiente
El salto del caballo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello