El factor Scarpetta, de Patricia Cornwell

El factor ScarpettaPatricia Cornwell, de nom de soltera Patricia Carroll Daniels, va néixer a Miami, Florida el 9 de juny de 1956. Cornwell diu que hi ha moltes similituds entre ella i el personatge principal de les seves novel·les, Kay Scarpetta. Ambdues van néixer a Miami, es van divorciar, i van tenir relacions difícils amb els seus pares ja morts.

Amb sis anys, es va traslladar amb la seva família a Montreats, i per malaltia de la seva mare, va viure diversos anys sota tutela de l’estat, fet que marcaria la seva infància i joventut. Va assistir al King College de Bristol i es va graduar en Filologia Anglesa al Davidson College. Va treballar com a reportera en temes criminals per The Charlotte Observer, I més tard a l’oficina del Forense Cap de Virgínia i al departament de policia de Richmond, el que li va formar en la temàtica de la seva escriptura.

Després d’escriure tres novel·les sense aconseguir publicar-les, ho va aconseguir el 1991, ja amb un gran èxit, que la va acompanyar en endavant. Ha rebut diversos premis, inclòs un Edgar.

És autora de novel·les policíaques, i ben coneguda una sèrie protagonitzada per una doctora forense anomenada Kay Scarpetta. Aviat començarà a rodar-se una pel·lícula basada en aquesta sèrie interpretada per Angelina Jolie.

El factor Scarpetta, el dissetè llibre de la sèrie, reuneix de nou als personatges a Nova York. Marino treballa per al Departament de Policia, Benton Wesley fa servir la seva experiència en psicologia forense en Kirby i Bellevue i Lucy continua la seva “tanteig” amb les investigacions forenses tecnològiques quan torna a treballar en un altre cas amb la fiscal de Nova York, Jaume Berger.

Una novel·la magnífica, de ritme vertiginós i acció trepidant que transcorre una setmana abans de Nadal. L’economia s’enfonsa. Això ha impulsat a la doctora Kay Scarpetta (malgrat la seva atapeïda agenda i el seu continu treball com a analista forense sènior de la CNN) a oferir gratuïtament els seus serveis a l’oficina del metge forense cap de la ciutat de Nova York. En poc temps, la seva creixent visibilitat sembla que mou els fils de inesperats i inquietants esdeveniments. És preguntada en directe sobre el sensacional cas de Hannah Starr, que ha desaparegut i a la qual es presumeix morta. Moments després, durant el mateix programa de TV, rep una alarmant trucada d’ajuda d’un antic pacient de psiquiatria de Benton Wesley. Quan torna després del xou a l’apartament on viu amb Benton, troba un enorme paquet (possiblement una bomba) esperant a la seva taula del despatx. Aviat, l’aparent amenaça a la vida de Scarpetta l’envolta en una trama surrealista que inclou un famós actor acusat d’un impensable crim sexual i la desaparició d’una preciosa milionària amb qui Lucy, neboda de Scarpetta, sembla haver compartit un passat secret.

El productor de la CNN de Scarpetta vol que llanci un programa de televisió anomenat “El factor Scarpetta”. A causa dels estranys esdeveniments que estan succeint, Kay tem que la seva incipient fama generi la il·lusió que ella té un “factor especial”, una habilitat mística per resoldre tots els seus casos. Es pregunta si acabarà sent com qualsevol altre personatge televisiu: el seu propi estereotip.

align="center">

Llibres

 • At risk
 • Causa de mort
 • El factor Scarpetta
 • El frente
 • La huella
 • Identidad desconocida
 • La mosca de la muerte
 • Predator
 • Retrato de un asesino: Jack el destripador : caso cerrado
 • Scarpetta
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  sofeita