El arte del asesino, de Mari Jungstedt

Mari Jungstedt. El arte del asesinoMari Jungstedt és una autora i periodista sueca nascuda el 31 d’octubre de 1962 a Estocolm que s’ha consolidat com un dels últims èxits de la novel·la negra escandinava.

Llicenciada en periodisme, va treballar anys a la Televisió Sueca abans d’iniciar com a novel·lista. Aquests anys dedicats al reportatge per ràdio i televisió fonamentals perquè pogués desenvolupar una veu pròpia i especialitzar-se en el món de la novel·la negra. El comissari Anders Knutas i el periodista Johan Berg, els protagonistes de la sèrie, han adquirit gran popularitat en els molts països, des de Suècia i Dinamarca fins a Alemanya on s’està publicant Ningú no ho ha vist, Ningú no ho ha sentit i Ningú no el coneix.

Dedicada principalment al gènere policíac, ha estat periodista de televisió i ràdio durant catorze anys per a la cadena pública sueca, on ha mantingut un lloc de presentadora en el programa Forkvall. Les seves novel·les solen ubicar-se en l’illa de Gotland, mantenint els mateixos personatges: el periodista Johan Berg i el meticulós detectiu Ander Knutas. Diverses de les seves obres han estat adaptades per a televisió. Freqüentment se li compara amb Camilla Läckberg, també autora de gènere negre, i amb qui coincideix a l’hora de crear unes descripcions de l’entorn suec i de centrar-se en la vida familiar dels seus detectius.

El arte del asesino, el quart lliurament de la sèrie, ens presenta un nou cas per al comissari Anders Knutas i el periodista Johan Berg. L’aparició del cadàver d’un conegut galerista de Visby obliga al comissari a investigar en el món de l’art, un ambient elitista però molt més tèrbol del que sembla, en el qual la venda d’obres d’art robades i la prostitució masculina estan a l’ordre del dia.

En un fred matí d’hivern, apareix el cadàver d’un home penjant d’una de les portes de la muralla de Visby, a l’illa de Gotland. Es tracta d’Egon Wallin, un prestigiós galerista. Descartada la hipòtesi del suïcidi, el comissari Anders Knutas deu, una vegada més, deixar de banda els seus problemes personals per centrar-se en aquest enigmàtic crim.

Anders Knutas no triga a descobrir que la dona del mort tenia un amant i que la parella no travessava el seu millor moment. És ella qui posa al policia sobre una valuosa pista en descobrir en les seves golfes diversos quadres robats de coneguts artistes suecs. Però no es tracta de l’únic secret del difunt galerista. A esquena de la seva dona, Egon Wallin havia fet plans per començar una nova vida tot sol. I quina relació hi ha entre la seva mort i el misteriós robatori d’una famosa pintura anomenada El dandi moribund?

Johan Berg, que ha tornat a l’illa per passar uns dies amb la seva promesa Emma i la seva filla acabada de néixer, intentarà, a la seva manera, ajudar a Knutas en la investigació.

Si voleu llegir el primer capítol de Botó PDFcliqueu AQUÍ

Llibres

  • El arte del asesino
  • Nadie lo conoce
  • Nadie lo ha oído
  • Nadie lo ha visto
  • Ningú no ho ha sentit
  • Ningú no ho ha vist
  • Ningú no ho sabia
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita