El beso de Glasgow, de Craig Russell

Craig Russell. El beso de GlasgowCraig Russell, nascut el 1956 al comtat de Fife (Escòcia) és un novel·lista i escriptor de relats curts.

Va servir en el cos de policia i va treballar en sector de la publicitat com a assistent i com a director creatiu fins que es va dedicar completament a la literatura el 1990. Craig Russell parla perfectament alemany i té un interès especial en la història alemanya de postguerra. Els seus llibres inclouen nombroses referències sobre temes històrics i mitològics.

Al febrer de 2007, Russell va ser condecorat amb la Polizeistern (Estrella de la Policia) per la policia d’Hamburg. Es tracta de l’únic no alemany que ha estat distingit amb aquesta condecoració. Al juny de 2007, Russell va ser preseleccionat per al premi CWA Duncan Lawrie Golden Dagger dotat amb 20.000 lliures esterlines. Aquest premi és el millor dotat dins del gènere de literatura de crim de ficció.

Les seves novel·les de crims ambientades a Hamburg i protagonitzades pel comissari Jan Fabel, meitat escocès meitat alemany, que han estat traduïdes a 20 idiomes, són les següents: Muerte en Hamburgo, Cuento de muerte, Resurrección, i El señor del Carnaval. . La pel·lícula de la primera d’elles Muerte en Hamburgo, començarà a rodar-se aviat en Alemanya.

També és autor de la sèrie de novel·les negres de Lennox, que se situen al Glasgow dels anys 50. En aquest vídeo l’autor presenta el seu nou personatge:

El beso de Glasgow és la segona novel·la de la sèrie protagonitzada per Lennox, un detectiu que podria ser el fill del mateix Philip Marlowe-cínic per fora però amb un cor d’or- que torna als carrers de Glasgow per resoldre un cas que no pinta gens bé per a ell.

Quan el corredor d’apostes il·legals i criador de llebrers Calderilla MacFarlane apareix amb el cap esclafat en el seu estudi, més d’un comença a aixecar un dit acusador. No obstant això, Lennox té una coartada sòlida com l’or: ha passat la nit amb la filla de MacFarlane. Això, lluny d’ajudar, inevitablement provoca que Lennox es vegi embolicat en la recerca de l’assassí de MacFarlane i que descobreixi els altres molts negocis tèrbols que el corredor d’apostes tenia. Alguns d’ells amb Willie Sneddon, un dels Tres Reis del lumpen criminal de Glasgow. I amb aquest més val no ficar-se si un no vol acabar tenyint la catifa de casa amb un brillant to 0 negatiu …

Comença a llegir El beso de Glasgow (Roca Editorial) clicant aquí

align="center">

El beso de Glasgow és una novel·la negra que transcendeix el gènere. Craig Russell utilitza a aquest personatge dur, divertit i esperançat per proporcionar-nos els ulls i les orelles que ens transportaran a un altre lloc i època. Això és el que jo anomeno una novel·la!”, diu Michael Connelly

Llibres

  • Lennox
  • Resurrección
  • El señor del Carnaval
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita