Presagios, de Karin Fossum

Karin Fossum. PresagiosKarin Fossum va néixer el 6 de novembre de 1954 a Sandefjord, Noruega. És una brillant autora de novel·la negra, coneguda al seu país com “la reina de la delinqüència”. Actualment viu a Oslo.

Inicialment va ser poeta i va publicar la seva primera col·lecció l’any 1974, quan només en tenia 20. És l’autora de la sèrie d’èxit internacional inspector Konrad Sejer, que ha estat traduïda a més de 16 idiomes.

A Presagios, Karin Fossum aconsegueix un retrat fascinant d’una petita comunitat que trontolla a la vora del precipici. L’estiu arriba al final en una petita localitat rural de Noruega. Els seus habitants, acostumats a la tranquil·litat de les seves urbanitzacions envoltades de boscos i llacs, no estan preparats per al que s’acosta.

Petits i terribles malentesos comencen a succeir: trucades d’hospitals anunciant accidents que no han passat, diaris que publiquen esqueles d’ancians que segueixen vius … presagis que alguna cosa terrible està a punt de passar.

Un nadó apareix cobert de sang, però sense cap esgarrinxada. Una àvia que acaba de celebrar el seu aniversari descobreix la seva pròpia esquela al diari. Un matrimoni rep atònit la visita d’un treballador de la funerària que ve a recollir el cadàver del marit, encara viu.

Però no són els únics que reben notícies de “El pronosticador”: el mateix dia que comença tot, l’inspector de policia Konrad Sejer troba una estranya nota: “L’infern comença ara!”. Ell i el seu company, el detectiu Jacob Skarre, es posen a treballar per descobrir qui està darrere de tanta confusió. Probablement ni tan sols l’artífex de tot això sigui capaç de preveure la marea de violència que està a punt de desbordar-se, perquè, qui sap de què és capaç la gent quan ha perdut la sensació de seguretat?

Un llibre, com tots els de Karin Fossum, on l’important no és saber qui ho va fer, sinó els motius que van impulsar a fer-ho. Un llibre sobre les petites decisions que tenen conseqüències terribles, sobre persones normals les vides de les quals ja no tornen mai a ser com abans.

Llibres

  • Una mujer en tu camino
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita