Alterworld. Antonia Huertas

Lo saben todo de ti és el subtítol d’aquesta novel·la policíaca del segle XXI sobre els delictes del futur, amb els mètodes d’investigació més complexos i amb els elements que juguen en dos plans, el del planeta real i del virtual. El llibre posa èmfasis sobre temes cibernètics i tecnològics, així mateix no s’oblida del subgènere fantàstic incloent una vessant femenina que dota d’una visió més polièdrica amb grans dosis de rerefons humà i especialment de crítica social. Antonia Huertas és experta en robòtica virtual i aquest coneixement fa situar al lector ràpidament en la història per aconseguir inquietar-lo amb facilitat.

sabentododtiA través de la creació d’una realitat virtual ens presenta un delicte que d’entrada ens desconcerta, però de sortida acaba posant-nos els pèls de punta degut en bona part a la fórmula que utilitza l’escriptora, ja que la majoria de les accions més punyents o resolutives són narrades quan ja s’han produït. La narració està focalitzada en els personatges principals, la mirada dels quals resseguim al llarg de tota la novel·la, i no hi ha punts de fuga cap a altres escenaris. És una novel·la d’acció i de crims sense caure en la violència, amb un objectiu meridià com és enganxar al lector en l’univers virtual que proposa i guiar-los pel seu interior a la cerca del descobriment immediat. Per contra, s’entreté de manera agradable en la caracterització dels personatges i en les relacions que s’estableixen entre ells.

genere-negreBeppa Mardegan és una brillant agent italiana d’Europol especialitzada en ciber-delinqüència i crim organitzat. És requerida pel seu cap, Patrick White per a la investigació d’un accident d’aviació en què ha mort un alt càrrec de seguretat informàtica sospitós de corrupció i xantatge en seguretat informàtica. La seva vida començarà un compte enrere de trenta dies. Beppa s’enfrontarà a uns crims que ocorren simultàniament en el món real i virtual, protegirà a la seva amiga de la màfia que ha robat la seva identitat, lidiarà amb una enigmàtica relació amb algú tan seductor com perillós, i utilitzarà mètodes que estan a la frontera de la legalitat. Ambientada en terres italianes Alterworld ens obliga a plantejar qüestions importants sobre la seguretat en les nostres vides i dels nous tipus de delinqüència que ens assetgen. La seva autora utilitza amb una gran perícia una trama atractiva, uns personatges més que interessants, un amplíssim coneixements dels temes tractats, afegits amb una dosi d’humor i tendresa que combinen a la perfecció per crear aquesta novel·la negra amb grans dosis d’originalitat.


aworld

Primeres pàgines

feli2016

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello