Stieg Larsson: Hi ha quarta novel·la, però la veurem?

Stieg Larsson amb els seus llibresSota el màxim dels secrets, en els últims dos anys s’han mantingut intenses negociacions entre els hereus de Stieg Larsson, el seu germà Joakim i el seu pare Erland, i la que va ser la seva parella durant 30 anys, Eva Gabrielsson, a qui la rigidesa del dret germànic ha privat de qualsevol participació sobre els multimilionaris drets de la trilogia Millennium.

La versió d’Eva era que hi havia poc més de 200 pàgines acabades i que la resta no passava de ser un esborrany que ella podria acabar “doncs Stieg m’havia parlat en moltes ocasions de la història”.

Però Joakim Larsson afirma que això no és cert, i que la quarta novel·la ha estat, justament, un dels eixos de les negociacions amb Eva. “La quarta novel·la no serà publicada. Però existeix. Un parell de setmanes abans de morir, el mateix Stieg em va escriure que ja havia gairebé acabat el quart llibre. Em va dir també que volia que tots els diners que generés aquest llibre fos per la revista Expo, una publicació combativa contra l’extrema dreta que dirigia”.

Joakim i Erland LarssonErnald i Joakim Larsson són, al seu pesar, dues empestats socials. Arran d’un documental de la televisió sueca i dels reportatges dels mitjans de comunicació, han aparegut com els dolents de la pel·lícula que impedeix a Gabrielsson gaudir de l’èxit de Millennium. Però Joakim es defensa: “Nosaltres volíem pactar amb Eva, i oferir-li una sortida digna que ha rebutjat”.

El resultat d’aquesta ruptura té una important conseqüència: els lectors no llegiran el quart volum de Millennium, que, segons comenta Joakim Larsson, està “pràcticament acabat”. Gabrielsson sola no pot publicar la novel·la, encara que la tingui, perquè, com recorda el germà de Larsson, “el meu pare i jo som els propietaris dels drets”.

Ernald i Joakim Larson vs Eva Gabrielsson: una lluita de poders

Llibres

  • La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina
  • Los hombres que no amaban a las mujeres
  • Els homes que no estimaven les dones
  • La reina al palau dels corrents d’aire
  • La reina en el palacio de las corrientes de aire
  • Las Claves de Millennium : el enigma Larsson , Irene Lind
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita