Los crímenes del monograma. Sophie Hannah

Sophie Hannah - Los crimenes del monogramaSophie Hannah, nascuda a Manchester el 1971, que va publicar als 24 anys el seu primer llibre de poemes i ha venut més de 100.000 còpies de la seva primera novel·la, publicada el 2006, s’ha especialitzat en les novel·les psicològiques de crims, per la qual cosa quan va sentir parlar per primera vegada de la idea que algú escrivís una nova entrega de Poirot li va semblar que era un projecte impossible.

Quan va saber que darrere del projecte hi havia la família i els editors de Christie, Hannah va començar a pensar, que potser algú l’escriuria, però mai va pensar que seria ella mateixa.

Va ser el seu agent que li va dir que hauria de pensar a fer-ho, tenint en compte la seva passió per les novel·les d’Agatha Christie. Per altra banda, comenta Sophie Hannah, “es donava l’estranya coincidència que des de feia com dos o tres anys tenia al cap una idea del que sempre vaig pensar que era una típica trama d’Agatha Christie que no aconseguia encaixar en un dels meus thrillers psicològics contemporanis però sí que era molt adequada per a l’edat d’or del misteri”.

Finalment va decidir-se a acceptar l’encàrrec, i va escriure un nou episodi de l’inspector Poirot, situat al Londres de 1929, aprofitant que en aquest moment no es va publicar cap dels lliuraments de Christie.

En aquesta nova aventura, titulada Los crímenes del monograma, el meticulós i obsessiu expolicia belga està gaudint del seu solitari sopar en un petit restaurant londinenc quan una dona molt alterada entra al local i li confia que algú està a punt de matar-la.

Quan unes hores més tard són assassinades tres persones en un proper i elegant hotel, Poirot es pregunta si aquella dona del restaurant serà la quarta víctima.

L’assassí ha deixat al lloc del crim tres sinistres pistes, una per cada cos. Hèrcules Poirot, que ja estava retirat, no pot evitar involucrar-se en el cas i mentre ell s’esforça a ordenar totes les peces del puzzle, l’assassí es prepara per tornar a matar.

align="center">

Los crimenes del monograma compta amb un nou personatge que no hi és a les novel·les de Christie: el jove agent de Scotland Yard anomenat Edward Catchpool, que actua com a narrador, i permet a l’autora explicar la novel·la sense haver d’imitar els textos anteriors.

D’altra banda, el misteri en sí es manté lligat a la novel·la enigma i la clàssica resolució detectivesca de la qual Christie era una autèntica mestra.

Com va explicar la pròpia Sophie Hannah, la vigència d’Hércules Poirot es deu “al seu component d’home súper llest, que amb la seva “matèria grisa” triomfa allà on s’estavellarien els altres”.

Primer capítol dePrimer capítol monograma

align="center">

Llibres

  • Los crímenes del monograma
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita