Samurais. Història dels guerrers més llegendaris del món.

Samurais. Història dels guerrers més llegendaris del món.

La novetat infantil d’aquest mes de juny és el llibre Samurais. Història dels guerrers més llegendaris del món  de Lucas Riera i Clàudia Capdevila.

Gentilesa de Llibreria La Mulassa.

Els samurais sempre han estat personatges fascinants.

Definits com a guerrers valents, temibles, molt intel·ligents i quasi bé éssers mitològics i màgics.

En realitat els samurais han estat persones de carns i ossos. Se n’expliquen grans proeses i virtuts, algunes verídiques i d’altres s’han convertit en llegendes boniques.

Coberta
Coberta

Aquest llibre conta qui eren, quant de temps van governar al Japó, com s’entrenaven. També descobrirem si hi havia dones dins d’aquest col·lectiu de guerrers, qui eren els ninges, què era el bushido i qui va ser Saigo, el darrer samurai.

Detall
Detall

I qui eren aquests soldats? Eren el que servien un senyor quan el japó era un conjunt de petits regnes. Cada senyor tenia el seu exèrcit particular, format pels millors samurais. Principalment, eren soldats de cavalleria, cada un era propietari d’un cavall, del qual tenia cura i el mantenia tan bé com podia. Anaven vestits amb pesants armadures metàl·liques que els protegien molt.

Per què no tenien por de lluitar? Perquè els seus pares i mestres els infonien el valor com a principal virtut i també perquè els entrenaven per dominar moltes arts marcials, que els ajudaven a fer bé la seva feina. Així practivaven el tir amb arc, l’esgrima amb catana, l’art de la llança, la natació o busseig, l’equitació.

Detall
Detall

De dones samurais n’hi ha ben poques i les que apareixen són sempre germanes o filles de generals i guerrers, però n’hi ha una molt diferent: Tomoe Gozen.

Les cròniques de l’època parlaven així d’ella:

Era una dona d’extremada bellesa, blanquíssima pell i llarga cabellera, a més de ser una guerrera valenta i capaç de fer servir un arc poderós. (…)

Fragment pàg 35

Prepara’t per fer un viatge per la història i conèixer els guerrers més llegendaris del món!

Goldfinch