Suciedad. La apestosa historia de la higiene.

Suciedad. La apestosa historia de la higiene.

La novetat del mes de juny està signada per Piotr Socha i Monika Utnik-Strugata.

Està publicada per Maeva Young i és gentilesa de La Mulassa.

Estem davant d’un recorregut que ens descubreix com ha canviat l’actitut de les persones respecte a la netaja, el bany i la higiene al llarg dels segles.

Per què un inodor connectat a un depòsit d’aigua és un dels invents més importants de la humanitat? És possible que el maquillatge pugui matar? On feia pipi i caca el Rei Sol? Què portava al nas el Doctor de la Pesta? Com es renten els astronautes?

image 1024x692 - Suciedad. La apestosa historia de la higiene.

Un recorregut divertit i polifacètic per conèixer els costums, els descobriments i els invents relacionats amb la netaja personal.

Tampoc podem aoblidar que a història de la higiene és també la història de la civilització.

Aprendrem molt sobre la brutícia a la llengua, la netaja a l’antic Egipte, sobre el sabói les cremes, la tècnica romana, el bany a la turca, sobre l’olor de santidat, sobre els balnearis i sobre la purificació.

image 4 1024x697 - Suciedad. La apestosa historia de la higiene.

Així mateix sabrem més coses sobre les melenes i les barbes,sobre les camises blanques, els ratolins i les perruques, sobre la plica polones, sobre la neteja en un hospital o a l’espai….

Curiositat?

Si teniu curiositat per saber ben bé de què va tot plegat, cliequeu l’enllaç i podreu accedir als primers capítols d’aquesta obra: https://www.maeva.es/repositorio/lecturas/primeras-suciedad_2.pdf

Seria molt més difícil

Tal i com diu el mateix autor: “Dedico aquest llibre als dissenyadors i constructrs de les xarxes de sanejament i d’abastament d’aigua ja que la seva feina fa que la nostra sigui més agradable, encara que poques vegades en som conscients.

Puc imaginar-me un món sense generals ni comandants famosos, sense exèrcits ramants fins les dents.

Em resulta molt més difícil imaginar-lo sense un labavo que funcioni, sense clavegueram, sense aigua que surti de l’aixeta.

Sense les guerres el món seria, sense cap mena de dubte, molt millor; sense les comoditats a les que estem acostumats ja i que ens sembles evidents, seria un lloc molt més difícil per viure”.

Aayla Green