Natura, infants i llibres. Setmana de la natura, 2021

Natura, infants i llibres. Setmana de la natura, 2021
setmana de la natura - Natura, infants i llibres. Setmana de la natura, 2021

Per celebrar aquesta setmana de la natura, 2021 amb la companyia dels infants i els llibres us fem unes quantes propostes.

En primer lloc amb una biografia d’un famós naturalista anglès

David Attenboroug de Maria Isabel Sánchez Vergara

Coberta: David Attenborough
Coberta: David Attenborough

El petit David va viure amb la seva família en un campus d’una universitat d’Anglaterra. De ben petit es va enamorar dels animals i de les plantes del planeta Terra. Passava moltes hores a la biblioteca llegint llibres sobre animals. Agafava la seva bicicleta i sortia al camp a passejar cercant fòssils, restes d’animals i plantes. Quan va ser un jovenet va estudiar geologia i zoologia i el seu interès per descobrir era tan gran que va viatjar per tots els continents per filmar els hàtitats naturals dels animals. Va ser l’impulsor dels documentals a la TV. Fins i tot, la reina d’Anglaterra el va ordenar cavaller. Molts animals i plantes han rebut el seu nom, com ara el plesiosaure extingit: Attenborosaurus conybeari.

A l’eBiblio trobaràs la majoria de documentals que va filmar i narrar en David Attenborough.

Continuem amb

Xisca, que tremoles? de Marina Cabanis

Xisca que tremoles - Natura, infants i llibres. Setmana de la natura, 2021

“Acabades de xollar, l’auvella Xisca i les seues companyes del ramat pugen a passar l’estiu a l’alta muntanya. En aquells peixents d’altitud, on l’herba té gust de regalèssia, els dies passen a plaeret. A les altres auvelles, els comença a rebrotar la llana, però, a ella, aquest any no hi ha manera que li torni a créixer. La ramada se les empescarà totes per a protegir-la de les temperatures que, a finals d’estiu, comencen a fresquejar.”

Xisca, que tremoles?

En aquest conte il·lustrat descobriràs la vida dels ramats d’ovelles a les nostres muntanyes i també com és l’ofici de pastor. És el primer que edita l’associació Obrador Xisqueta, que té un estret lligam amb ramaders de la vall d’Àssua i amb diferents artesanes de les valls de la comarca del Pallars Sobirà, amb els quals elabora peces de llana.

Maria, la trementinaire de Dolors Salvador

“L’àvia i la mare de la Maria són trementinaires. A la Maria també li agraden les herbes remeieres i aquest any s’ha fet una farmaciola i ha après a fer ungüents, olis guaridors, tintures i maceracions. Vols aprendre’n tu també?”

Coberta: Maria, la trementinaire
Coberta: Maria, la trementinaire

Aquest llibre és un llibre infantil sobre plantes. Trobaràs temes històrics, receptes amb les plantes, per exemple, com fer ratafia…

Si vens a la Terra de Sophie Blackall

Tots els qui habitem el planeta Terra el compartim, per tant, n’hem de tenir cura. També hem de cuidar el medi ambient, ja que tots en formem part. Aquest àlbum il·lustrat és una guia de la nostra casa, la Terra, per a algú que vingui de fora i no sàpiga que hi trobarà.

Coberta: Si vens a la Terra
Coberta: Si vens a la Terra

Finalment, et suggerim altres títols com: La magia y los misterios de los árboles, A la recerca de la flor milesclats daurada, El dia de la natura

Altres contes relacionats amb la natura i que pots trobar al Catàleg Aladí!

Natura, infants i llibres, tres paraules clau per a la celebració de la Setmana de la Natura, 2021!

Goldfinch