L’aigua que vols i Pífies Genials. Novetats!

L’aigua que vols i  Pífies Genials. Novetats!

Aquest mes de març et fem arribar un article amb les novetats d’adults i d’infantil juntes. L’aigua que vols i Pífies Genials esperen la vostra lectura!

Novetat d’adults

L’aigua que vols de Víctor Garcia Tur, Premi Sant Jordi 2020. Gentilesa de Llorens Llibres.

Vet aquí el desig d’en JP: que als ulls de Déu, de la família i del llac sencer, quedés clar que estimava la Morgane i que es produïa un canvi d’estat. El JP d’abans diferiria del JP d’ara. Un ritual ho sentenciaria. El JP de la monogàmia serial passava a concentrar-se en una sola dona, per sempre més, fins que la mort us separi. Calia dir-ho als altres per creure-s’ho un mateix. Caila casar-se. Calia comprometre’s. Si existia un protestantisme religiós que se les apanyava sense la mediació de l’Església, per què no un protestantisme burocràtic? No requeria paperassa per entregar-se a la Morgane. Signarien un contracte invisible però concloent i el compromís se l’enduria a una nova vida…

Fragment de L’aigua que vols

El llibre

Coberta: L’aigua que vols
Coberta: L’aigua que vols

Una reunió familiar serveix per alliberar records i emocions que estaven en la ment dels que hi participen. El resultat serà, però, difícil de gestionar.

Marie Tremblaypierre, la mare, organitza una trobada familiar a l’antic xalet de vacances aprofitant el bon temps de l’estiu quebequès. L’excusa o la raó és la de celebrarar el seu setanta-sisè aniversari. Tanmateix, els seus tres fills: dues noies i un noi no s’hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava. És a dir, és un garbuix de sentiments que afloren sense voler, però que al mateix temps impacten en els personatges. La vida transcorre plàcida, però en qualsevol moment o situació es pot veure alterada.

‘De la bromera dels records -si puc triar-, l’última d’extingir-se seria la bombolla d’un cert dia de setembre en què, encara plena d’innocència , vaig seguir el pare fins a la ferreteria de Chasseville. El sol alt és fàcil de recordar, l’agulla del campanar, el maons que no repeteixen color. (…)’

Fragment de L’aigua que vols

Per acabar, dir que en tota la història apareixen aspectes que fan reflexionar sobre temes tan comuns i, a la vegada, tan importants com el de la família, la mort, la identitat, la memòria…

L’autor

Foto de Víctor García Tur
Foto de Víctor García Tur

Aquest barceloní de quaranta anys ha estat guardonat per més d’un premi per la seva producció literària. A continuació te la mostrem i t’informem que pots trobar els exemplars al Catàleg Aladí i a l’eBiblio.

Novetat infantil

La novetat infantil que ens acompanyarà aquest mes de març és Pífies Genials de Soledad Romero Mariño i Montse Galbany. Gentilesa de Llibreria La Mulassa.

Coberta de Pífies Genials
Coberta de Pífies Genials

Mai s’equivoca qui mai fa res.

Goethe (1974-1832), poeta i dramaturg alemany.

En aquest llibre, l’invitat estrella és l’error, el mal càlcul, la improvisació, la confusió, la pífia i el descuit. Gràcies al talent dels seus creadors, es van convertir en PÍFIES GENIALS.

Descobreix les fabuloses històries i aventures de qui va transformar les seves errades en fantàstics avenços, invents i descobriments.

L’error és el gran mestre, i sempre està disposat a mostrar-nos el camí cap a l’èxit.

En primer lloc, et parla del cafè, per continuar amb els focs artificials, seguir pel xampany, la goma d’esborrar, la pila els llumins, les patates xips, el tint artificial, els raigs X, la radioactivitat, la tatin, el plàstic, la penicil·lina, la teoria del Big Bang, la cola d’enganxar, el velcro, el microones i finalment els post-it.

En conclusió, la majoria de descobriments no han estat buscats sinó que ha estat la casualitat qui els ha mostrat als seus descobridors. Totes aquestes pífies, però, han esdevingut importants per a la humanitat. Et recomanem, doncs, la seva lectura. Hi trobaràs unes il·lustracions molt boniques de Montse Galbany.

Te’ls llegiràs? Sí, oi? L’aigua que vols i Pífies Genials t’esperen, encara que potser les hauràs de reservar!!

Goldfinch