2n Concurs Infantil Dibuixa la Festa. El Carnaval en vinyetes: L’Arrivo

2n Concurs Infantil Dibuixa la Festa. El Carnaval en vinyetes: L’Arrivo
Concurs Dibuixa la Festa

Recordem el Carnaval 2020, tot rememorant la segona edició del Concurs Infantil Dibuixa la Festa. En aquella ocasió, l’Arrivo en va ser el protagonista i centenars d’infants de la ciutat hi van participar.

L’objectiu del concurs Dibuixa la Festa és:

  • Fomentar la creació artística entre els nens i nenes de 1r a 6è de Primària.
  • Aprofundir en el coneixement dels elements propis del Carnaval de Vilanova i fer-ne difusió.

Bases del Concurs

Podeu consultar les bases de la segona edició del concurs a continuació:

I què en sabem de l’Arrivo?

La primera edició del Concurs Dibuixa la Festa, l’any 2019, la vam dedicar a la Merengada, protagonista absoluta de dijous de Carnaval. L’any passat, avançàvem en el calendari i ens centràvem en divendres de Carnaval. Per als vilanovins i les vilanovines, divendres de Carnaval és sinònim de l’Arrivo. Sí, sí, amb V i regust venezià, fent honor a l’origen de la paraula.

Imatge de l'Arrivo de Vilanova i la Geltrú

L’Arrivo té un protagonista cabdal, el Rei Carnestoltes, que ja cap al vespre, arriba a la Plaça de la Vila per llegir el seu temut i esperat sermó, ple de sàtira i crítica als esdeveniments que han tingut lloc, dins o fora de Vilanova, en el darrer any. Però no està pas sol aquest rei tan entremaliat. Centenars de persones disfressades, i en gran part organitzades en diferents carrosses temàtiques, desfilaran ballant pels carrers de la ciutat ja sigui fent crítica d’algun tema o, senzillament, movent-se al ritme de la música.

Els guanyadors!

I va arribar l’hora de fer recompte i, la veritat, és que el Concurs Dibuixa la Festa de 2020 va ser tot un èxit, ja que vam rebre molts i molts dibuixos dels nens i nenes de 1r a 6è de Primària de les escoles de Vilanova i la Geltrú.

Durant vàries setmanes, vam rebre centenars de vinyetes i en vam estar molt contents! Vam rebre 88 còmics d’alumnes de primer de Primària, 152 de segon, 140 de tercer, 127 de quart, 46 còmics de cinquè de Primària i 118 de sisè. Un total de 671 dibuixos! Hi van participar nens i nenes de moltes de les escoles de Vilanova: El Cim, Escola Pia, Canigó, El Margalló, Volerany, L’Aragai, Ginesta, Sant Jordi, Pompeu Fabra, Llebetx, L’Arjau, Santa Teresa, Divina Providència, Ítaca, i Sant Bonaventura.

En primer lloc, podeu veure els 6 guanyadors i guanyadores infantils de cadascuna de les 6 categories, junt amb les tres vinyetes amb què van ser seleccionats l’any passat. A continuació, els noms de les escoles que van guanyar en la categoria de biblioteca escolar.

Guanyadors Infantils:
Categoria: Primer de Primària

Francesc Rafael (Escola Sant Bonaventura)

Guanyador Primer de Primària
Categoria: Segon de Primària

Naiara Aguilar (Escola Sant Bonaventura)

Guanyador de Segon de Primària
Categoria: Tercer de Primària

Marina Cardona (Escola L’Aragai)

Guanyador de Tercer de Primària
Categoria: Quart de Primària

Noa Izquierdo (Escola L’Aragai)

Guanyador de Quart de Primària
Categoria: Cinquè de Primària

Pau Llopart (Escola Pia)

Guanyador de Cinquè de Primària
Categoria: Sisè de Primària

Queralt Inocencio (Escola Pia)

Guanyador de Sisè de Primària
Biblioteques Escolars Guanyadores:

Les biblioteques escolars que van rebre el lot de llibres van ser: Escola Sant Bonaventura, L’Aragai i Escola Pia.

Ens acomiadem, tot desitjant que l’any vinent puguem gaudir del Carnaval de Vilanova de la mateixa manera de sempre. Així, podrem convocar la tercera edició del concurs Dibuixa la Festa.

Funny Girl